Sony Ericsson W8 : A Smart Walkman

by 7/18/2011 11:27:00 PM 2 Pengkritik
Assalammualaikum, salam sejahtera n salam 1 Malaysia

Bertemu kembali kita dalam review seterusnya Sony Ericsson W8. Kepada yang tak tau mengenai review sebelum ini, leh la cuba jenguk link di bawah


Secara jujurnya, pertama kali memakai telefon pintar ini berbanding telefon pintar yang biasa dipakai oleh Ibu dan Abah ku, iaitu Nokia N7 dan juga Nokia C5 yang menggunakan skrin sesentuh, 1 sahaja yang mampu dikatakan, AWESOMMEEE Sony Ericsson W8!!!

Kali ini, kita akan melihat ciri-ciri spesifikasi yang ada pada smartphone walkman pertama yang digabungkan dengan Android 2.1 Eclair



Ianya datang dalam 3 warna pilihan iaitu Azure, Oren dan Merah


Saiz         : 99.0 × 54.0 × 15.0 mm / 3.9 × 2.1 × 0.6 inches
Berat       :  104.0 g / 3.7 oz (Agak ringan jikalau nak bandingkan dengan smartphone jenama lain)
Skrin       : 320 x 480 pixels (HVGA) / 16,777,216 color TF 
Platform  : Android 2.1 Eclair
Memori   : Boleh support sehingga 16GB MicroSD dengan sedia ada memori phone sehingga 128MB

Bateri      : Bergantung kepada penggunaan handphone, keadaan network dan juga konfigurasi

Network : GSM / GPRS / EDGE / HSDPA / HSUPA
Kamera   : 3.2 Megapixel dengan Geo-Tagging, Gambar Blogging dan juga Rakaman Video

Sumber : Sony Ericsson

Musik

  • Walkman™ Player dengan TrackID™ Music Recognition.
  • Pre - Installed DiGiMusic™ Play (1 Tahun langganan percuma)
Sumber : DiGi
Ini baru sedikit spesifikasi berkaitan smartphone Sony Ericsson W8, tapi tahukah anda DiGi menawarkan harga yang murah untuk memilikinya dari RM99/sebulan daripada harga asal yang ditawarkan DiGi pada RM799?? Tak tahu?? Jom kita lihat offer dari DiGi melalui 3 DiGi Smart Plan™ untuk anda semua...


Nak offer lagi best??? Tengok ini



Urusan plan pilihan pun dah tau, spesifikasi serba sedikit pun dah tau, jom tengok pula kelebihan yang patut anda tau dan sebab kenapa anda perlu memiliki smartphone ini.



Bolehubah Skrin Utama

4 penjuru boleh ubah laman skrin utama dan akses ke aplikasi dan musik kegemaran




 Timescape™ - Aplikasi Rangkaian Sosial Terunggul

Miss call?? Message masuk?? E-Mails??? Facebook??? Twitter??? Semuanya boleh dijejaki dengan 1 aplikasi sahaja



Telefon Pintar Skrin Sesentuh Android

Nikmati satu kombinasi sempurna hiburan dan mengurangkan penggunaan dengan satu 3" automatik berputar skrin sentuh dan papan kekunci QWERTY maya.



Pre - Installed Dengan Musik Percuma

Nikmati 1 tahun atau 12 bulan langganan percuma DiGiMusic™ Play



 Sumber : DiGi

Haaaaa... Tak cukup lagi dengan info di atas??? Sila baca selanjutnya dengan nada WoWWWWWW!!!

Anda semua tahu melalui spesifikasi yang dinyatakan di atas mengenai kamera 3.2 Megapixel dimiliki telefon pintar ini, dan pasti anda terbaca mengenai Geo-Tagging, Gambar Blog dan juga Rakaman Video. Ini sedikit informasi untuk WowwwWW faktor...

Geo - Tagging
  • Tahukah anda gambar yang anda tangkap boleh di tag dengan informasi tempat dan lokasi ianya diambil?? Geo-Tagging boleh lakukannya. Nak tengok bagaimana???

    Gambar Muat Naik
    • Keistimewaan fungsinya yang membolehkan anda menangkap gambar dan meletakkannya mahupun menghantar secara terus ke dalam laman sosial seperti Facebook.
    Kualiti gambar yang setanding seperti menggunakan kamera compact

    Rakaman Video
    • Anda juga boleh merakam video dengan menggunakan smartphone ini. Nak lihat contohnya???
    "Rakaman video bunga ros hitam yang dibeli ketika Floria Putrajaya"
      video


      Haaaa... Ini baru sedikit info... Ada lagi, kita masih belum melihat kelebihannya dari segi musik yang ditawarkan oleh W8 ini sendiri... Review seterusnya akan membawa anda lebih lanjut dengan kelebihan yang dimiliki oleh W8 Smartphone ini dan apa yang ditawarkan bersama di dalamnya.

      putra87­™

      Blogger - Engineer - Freelance Photographer

      An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

      2 Pengkritik:

      adeeb khairudin said...

      whoa. terase ingin mndptkan sbijik. haha

      Anonymous said...

      RM99!!! Murah giler!!!
      Hmmm blh caya ke...mesti ada kos tersembunyi nih???

      Lazada

      Lazada Malaysia
      Related Posts with Thumbnails

      Disclaimer

      BM
      Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

      BI
      All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.