Kebaikan bersama demi masa depan PERMATA HATI WILAYAH

by 4/29/2018 02:00:00 PM 32 Pengkritik
Cabaran melahirkan anak, membesarkan anak, dan mendidik anak amatlah besar. Sebagai seorang ayah sendiri, melihat bagaimana isteri melahirkan anak, sudah tentu banyak bantuan yang diperlukan terutamanya dari segi mental, emosi dan juga sokongan serta dorongan dari ahli keluarga dan persekitaran.

Sebagai anak jati kelahiran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Program Permata Hati Wilayah yang dianjurkan #KetuaKampungKL adalah antara inisiatif bersama dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang agak menarik, terutamanya bagi saya yang bakal menimang cahaya mata kedua Ogos ini. Ianya adalah antara 1 manfaat yang amat saya nantikan.
Sumber : Utusan Online
Program yang bertujuan menyantuni para ibu, terutamanya golongan belia dalam proses menerima cahaya mata baru merupakan satu pendekatan anjuran PUTERI UMNO dalam mendekatkan diri  dengan masyarakat setempat menerusi lawatan hospital-hospital terpilih.

Disebalik untuk fokus hanya turun dari rumah ke rumah, inisiatif ke hospital untuk lebih memahami, prihatin dan keperluan semasa ibu-ibu muda untuk lebih dapat fokus dengan kelahiran baru anak-anak Wilayah Persekutuan.

Antara hospital yang terlibat adalah seperti HUKL dan HUKM.

Program yang akan diteruskan dari semasa ke semasa, tanpa mengira ketika pilihan raya atau selepas pilihan raya, ini adalah antara inisiatif terbaik untuk anak-anak wilayah persekutuan KL.

#HebatkanNegaraku

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

32 Pengkritik:

aima hassan said...

Alhamdulillah. Sedikit sebanyak ringan juga terasa untuk new parents ni

Siti Rohaida Yusof said...

Syukur rasanya bila mereka buat program macam ni kan.ringanlah beban ibu.

Cekgu Norazimah said...

Terbaik la program ni. Dapat ringankan beban new parents

Mrs FaRa said...

Seronok nye dpt bantuan mcm ni...

PCL said...

Hebatnya negaraku

Papaglamz dot com said...

Tahniah bakal menimang cahaya mata

sHaRiNa eLyaNa said...

alhamdulilah, ringan beban mereka yg memerlukan

Eyqa Hasnan said...

Alhamdulillah.. Sedikit sebanyak dapat meringankan beban ibu lepas bersalin

Hanim Hashim said...

rezeki untuk baby dan ibunya. Terima kasih kerana prihatin

Mrs Pip said...

inisiatif yang bagus dlm usaha meringankan beban ibu yang baru bersalin ...

Fieza Sani said...

ringan sikit ibu bapa yang baru menimang cahayamata

Ema Tunz said...

bagusnya bila bantuan hebat camni dibuat secara berterusan, rezeki ibu dan anak yang baru lahir

::EIDA:: said...

Syukur masih ada yg memberikan bantuan hehe

Shafyqah Azry said...

mesti dorang happy bila diraikan macam ni, semoga progrm ni dpt diteruskan lagi

Mrs Fuzy Hamid said...

Syoknya pasangan yg baru dpt baby..rezeki anak2

AZ said...

Bagus bila ada program macam ni... harap diteruskan selalu...

luqman zakaria said...

Program2 macam nih seharusnya diteruskan.

Inani Hazwani said...

Bagus kan ada bantuan macam ni.

Nina Mirza said...

Nina sendiri prefer pi Klinik 1Malaysia bila tak sihat. Lebih cepat dan dengan RM1 , kita dapat ubatan yang bagus setanding klinik swasta

CikLa Shahril said...

Bagusnya Paling tidak kita dpt bg sokongan moral dan emosi terutama bg ibu yg pertama kali melahirkan yg mungkin masih trauma melalui detik2 cemas semasa bersalin...

sayidah napisah said...

terbaikk. moga dapat diteruskan!

Cik Puan Ena said...

Alhamdulillah. Semoga usaha ni bterusan. Sgt membantu bg pasangan

Marshalizadotcom said...

Sokong!! Moga diteruskan sampai bila2

Noor Akma said...

Bagusnya, merasa si ibu bagai di raikan. Moga inisiatif ini di teruskan dan di perluaskan ke tempat2 lain... huhu!

safurara said...

Bahusnyaaaa. Mak mak suka kalau dpt hamper.

Eintan Nurfuzie said...

dpt membantu ibu ibu.. alhamdulillah.

Ana Jingga said...

Suka tgk baby :)

Tunsha Auni Muthal'lib said...

Happy kaum ibu :)

AimNub Haris said...

Rezeki cahaya mata.. :)

...

khaty aiman said...

bantuan macam ni memang sesuai sangat, happy tau dapat hadiah.

Afizah Abd Rahman said...

Alhamdulillah... Rezeki anak. Memang bagus program macam ni.

Maria Firdz said...

Alhamdulillah.. program yg bagus...

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.