Sony Ericsson W8 : Uncovering World's First

by 7/17/2011 01:56:00 AM 6 Pengkritik
Assalammualaikum, salam 1 Malaysia dan bertemu kita kembali dalam segmen baru... Segmen apa?? yaaa... Segemen review mengreview ye anak² n dak² kecik sekalian

Sony Erricson W8 ketika pelancaran di Mist Club Bangsar
Mesti suma orang dah tau kan DiGi ada berkerjasam ngan Sony Erricson melancarkan gadget terbaru mereka iaitu handphone Sony Erricson Walkman W8, Handphone pertama diguna pakai dengan aplikasi Android. N 1 je orang kata "Cinta Pandang Pertama" mengenai HP ni... Untuk semua peminat musik dan juga yang suka mendengar musik melalui MP3 player ke, rasa² nak ada MP3 yang best sound system dia ngan tambahan aplikasi leh tepon lak tu, inilah 1 yang anda perlu ada... Kenapa??? Nantikan review seterusnya...

Sebelum itu, ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Nuffnang dan Digi kerana bagi peluang untuk merebut HP ni n sekaligus bawa pulang untuk wat review... So speechless dah dapat benda ni kat tangan... Xcaya??? Haa... Try klik ayat speechless tu... 2 minggu je tau... at least teman dapat la merasa kann... Kalo dapat terus lagi bersyukurlah teman...

Bersempena dengan ini... Mai teman nak cerite n review la... Nak kata kritik tajam sangat... So review la paling best... Sebelum ni teman pakai Nokia 5320 n Ngage QD jeee... N tak lupa... DiGi sentiasa menjadi pilihan no 1 sim card ku... Kenapa?? Coz 1st sim card is DiGi, n guna sampai sekarang.. hahaha... Promote DiGi niii...


Jom kita mulakan dengan merungkai the world's first Android Walkman Smartphone daripada DiGi

Sedikit pengenalan mengenai Sony Ericsson W8 Walkman Smartphone melalui video di bawah


video

Tak Cukup tengok video je??? Haaa.. Jom kita try bukak lak apa yang ada kat dalam


Comei giler Android yang men gitar tu... Tapi comei lagi patung biru yang teman letak ni... Hahaha

Sooo... Apa yang ada kat dalam kotak ni??? Luarnya dah tengok.. Jom kita try jenguk apa di dalam pulaa


Inilah isi dalam bila mula² buka... Jom kita geledah dalam lagi... Ok... Pic ni baru je ambil... Biasalah... Kena godek² dulu baru leh wat review yang mantap... Tak buka lagi tu cover screen... Leh tengok yang warna biru lutsinar tu sebagai bukti ye


Haaa... Pas godek², Jumpa lak benda alah ni kat dalam... Hahaha... Takdela... Dalam mestila ada charger, handsfree dan juga disertakan sekali dengan Exclusive metallic red Sony Erricson portable stereo speakers


Haaa.. Speakers yang memecahkan gegendang kepala biru patung ni la yang anda akan jumpa dalam kotak khas ini jika dibeli daripada DiGi la... Kalau dari retailer yang lain tak tau la plak teman kan

Jom kita tengok segala benda yang telah ada dan diberi dalam kotak ini


Ok... HP tu dah dibuka... anda leh lihat covernye, charger yang diberi, battery, handsfree dan tak lupa juga Stereo speaker... Jom kita tengok lebih dekat lagi


Kalau anda tengok secara dekat dan nak lebih dekat sila klik picture di atas dan anda akan nampak ianya tersedia bersama-sama 2GB Micro SD memory card... Boleh lah untuk masukkan lebih kurang 100++ lagu di dalam... Tapi kemungkinan lebih dari itu... Oh yaa.. This is an orginial HP ok... No AP² version... Directly dapat dari DiGi


Haaa... Ni lak cover belakang dia... Siyesly, takot gak mula² nak bukak cover belakang dia... Rasa macam nak patah pun ada... Tapi takdela camtu... Boleh je... Asalkan bukak n treat ngan lembut dan gentle... Mesti boleh punyaaa


Ni adalah battery yang tersedia disebalik penutup belakang HP ini


Ok... this is only a bit of apa yang akan anda dapat selepas "Unboxing" kotak besar bewarna kuning dengan cutie Android bermain gitar

Next review?? nantikan kemunculannya... Hopefuly anda suke ngan apa yang saya tulis ini... If ada rasa penambahbaikan yang perlu teman wat, sila la komen ye... Tq

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

6 Pengkritik:

iPai said...

macam mana leh dapat ? uhuh

adeeb khairudin said...

promoter yep. hihi. untongla bley dapat fon. huhu

♥suNa husNa♥ said...

bestnyaaa.nk juga satu,hehee

yasmine danny said...

abg kry.. nampak cam best larh phone nie... huhuuhu...
bpe GB blh simpan lagu?
kalau pakai portable stereo speaker tu bass okeyh x???
=D
btw, sy ade review about galaxy mini aritu...
http://hebohyasminedanny.blogspot.com/2011/07/apa-hebatnya-samsung-galaxy-mini.html
^^

shida said...

ha3..shida ni xde nafsu la plak kat gadget2 nie...ho3..but mmg lawa la design die..lagi lawa plus cantek kalo dapat free..:P
salam balas kunjungan..

dieyla said...

hebatnye leh dpt bnde tuh..tgok jela org lain pkai..dri sndri nk pkai?hm tunggu duit jatuh dri langit dulu laa..haha

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.