Lazada

Direct Download

by 5/25/2011 06:25:00 AM 5 Pengkritik
Assalammualaikum, Salam Sejahtera, Selamat Malam N Sweetdream to all yang mata dah kuyu lagi sepet malas nak membaca

Kali ni, teman akan menurunkan lagi 1 ilmu berkaitan ngan sharing n donloding ni... Korang nak tau??? Xnak tau xpe... Coz mayb ada antara korang ni yang jnis sedut je apa yg orang dh donlod.. Bagi yg baru nak aktif dalam bidang donlod-donlod ni, Haaa... Ni teman nak cerita skit...

Antara torrent dan direct download, apa beza antara 2 ni???

Torrent (pada pandangan teman la)

  • Menggunakan software such as Bittorent n seangkatannya yang ade torrent kat belakang.
  • Rate kelajuan donlod is based on rate kelajuan yang sampai kepada user yg mendonlod n kelajuan internet yang user tu pakai kat rumah.
  • Memakan masa lebih lama, kadang-kadang lebih dari 1 hari.
  • Link banyak dan leh continue download once paused.
Haaa.. tu jela yang teman tau pasai torrent... Coz dah lama teman xgune torrent sjak masuk USM ni... Kalo sebelum masuk USM, torrent pekejadahnye, teman idokle tau.. tapi tau la ade 1 software yg macam torrent yang leh donlod memacam cerite even citer lucah or xberkenaan pun leh donlod n agak laju compare to using torrent... But beware for those USM Engineering Donloders, Torrent are ban in USM Engineering... Kalo rase nak tengok port tenet bilik anda kena block, sila abaikan nasihat berguna ini...

Direct Download

Direct download ni leh datang dalam banyak bentuk n website yang menyediakan free sharing file.. Antaranya seperti megaupload, mediafire dan rapidshare... Why direct downloading??





  • Xperlu nak tunggu lama nak donlod 1 citer.
  • Kadang-kadang, 1 website yang diberi tu, akan beri 2-3 link direct download.
  • Bleh donlod skali banyak dalam 1 masa
  • Kelajuan donlod is based on ur streamyx, or broadband speed.. Kalo kome sume pakai slain berokband n sterimix cam P1 Wimax ke, or YES 4g ke, tengok speed pakai gak...
  • Link yang mati biasanya is link yang dah jadi copyright or removed by the owner or requested by the real owner of the story cam smallville.
  • Some link are protected with password, unless u know the password, it is fine.
  • Terhad 1 link direct donlod bergantung kpada sharing website yang anda pakai... Such as megaupload where only 1 donlod dibenarkan sampai abis donlod n can continue donlod yang baru after paling lama pun 30 minutes.
  • Bleh direct search kat pakcik google
But wait!!! These 3 are already ban from opening in USM Engineering, unless anda gune cara yang teman ajo untuk bypass firewall kat link bawah ni la...


There's more to learn guys.. Skang.. teman akan berikan beberapa website download yang teman slalu bukak, n direct download link yang bese teman bukak, n teman akan kongsi gak beberapa direct download link yang diblock USM Engineering...


These are several website downloading that i usually visit on to sedut n donlod latest muvi n any latest things that just arrived on the internet... Ok... Perhatian... Downloading is actually illegal, so kalo anda tertangkap, sendiri tangung r ea...

Panjang g sebenarnye list downloading ni... Tapi penat la nak menaip n linkkan link ni 1-1, so, kalo sesapa rasa ade link lain untuk donlod n nak tambah, jangan malu jangan segan, komen la ye...

Now we move on to the main issue..Direct donloding... Sebenarnya ada banyak lagi link utk direct donwload... Just kita xpasan n xtau je... Cube kalo dah tau, mesti jadi hantu donlod je la kojenye... ni adalah beberapa link direct donlod yang kemungkinan anda xtau or kalo anda dah tau skali pun.. wat la xtau ye... hahahahaha...

  • Fileserve
  • Filesonic
  • Upload.com
  • X7
  • Zippyshare
  • Depositfiles
  • Hotfile
  • 4shared
  • Duckload
Sebenarnya banyak lagi.. tapi lupe dah teman... Hahaha... so... selain daripada 3 link yang kena block, hotfile, fileserve n 4shared adalah antara link yang diblock oleh ppkt USM Engine from being accessed.

N finally, used it wisely, jangan gelojoh sangat noo... Coz most of the link yang diberi is just like the others link where anda hanya leh donlod 1 kali if pakai free user pnye la... n hanya leh donlod part yang lain 30minutes paling lama after finished donloding the current file. Unless anda ada premium account, so donlod la puas-puas..

Sampai sini saja ilmu yang teman nak kongsi... Insyaallah, nanti teman aja pula camne nak wat radio sendiri kat universiti or tempat anda belajar yang mempunya unique ip address untuk u anda...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

5 Pengkritik:

d2z said...

rlslog.net typo.. :P

satu lg dekat http://warezmytv.com/?p=news

tp untuk fileserve & filesonic ja la

iPai said...

Fileserve - Best download
Filesonic - selalu takleh nak dpt connect .. nape ek ?
Upload - sama gak ngan filesonic
hotfile - selalu file dia dah unavailable
4shared - bleh tahan r

paling best, megaupload .. wakaka

aku tak laman web spesifik .. aku guna kuasa Google untuk search file..

Aku guna cara ni untuk cari file hehe

cafiena said...

adoi. macam tinggal wasiat pun ada gak ko nih.

terharu aku baca.

En Jay said...

nice tips bro, lu mmg GURU, kehkehkeh

aku lak, dload cter yg aku follow, cam ABDC, one piece, dan boleh jumpa kat:

http://forum.tvfreeload.org/

SaberWorld said...

fuh, bagus gak post ni...hahaha

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.