Volkswagen Test Drive

by 1/19/2012 01:13:00 AM 1 Pengkritik
Alhamdulillah, Kebetulan pada hari Sabtu bersamaan 14 Januari 2012, Ibu dan Abah teman sempat le p Test Drive Volkswagen di Desa Park City

Actually, teman sepatutnya yang p test drive, tetapi apakan daya, Basic Photo 1 Nikon D90 jatuh pada hari yang sama, dah bayar RM50 lak, tapi tangan ni memang gatal saja nak masuk contest Nuffnang coz tau, every event slalunya ada goodies bag yang menarik.

And for this reason, teman, selaku anak sulung yang baik la katakannya, menghantar wakil ibu n abah untuk p test drive. N pilihan kereta mula² 1 je, iaitu Passat CC 2.0 TSI tapi last², sume kete pon leh test drive but my family only choose to test drive Passat n Polo GTI. Jom tengok pic disebalik test drive day n lastly what my father has to said about both car after driving it.

Ok, pic diatas is abah with Volkswagen Polo GTI. Tapi sebelum tu, jom tengok antara model kereta Volkswagen yang ditawarkan untuk di test drive oleh pemandu² liar a.k.a blogger terpilih pada hari itu

• Polo 1.2 TSI
• Golf 1.4 TSI
• Passat CC 2.0 TSI
• Jetta 1.4
• Passat 1.8
• Polo GTI

Test drive session dibahagikan kepada 2, n i got the 1st session that is around 11 a.m. till 12.30 p.m.

Cukup ngan bebelan ini, jom tengok bagaimana abah teman p test drive kete pilihan pertama, Passat CC 2.0 TSI dan seterusnya, Polo GTI
Passat CC 2.0 TSI

Sistem starter VW lain skit dari kete yang teman pernah pakai coz dia cucuk starter je.


This is what my abah said after test driving Volkswagen Passat CC 2.0 TSI

"Kete ni memang sedap bawak laju sampai abah rasa ibu n orang yang jaga test drive ni pun takut abah bawak. Tapi memang sedap thrust dia!!! cume breking dia cam kete Unser skit"

Volkswagen Passat CC 2.0 TSI datang dalam 2 model berlainan, Comfortline & Sport

Untuk mereka yang ingin memiliki Passast CC Comfortline 2.0 TSI

Nett Selling Price = RM 254,888.00

Private Registration

Road Tax (1 year) = RM372.00
Registration Fee = RM300
Inspection and Handling Fees = RM300
Number Plate = RM150
HP Ownership Endorsement Fee = RM50
On-The-Road Price (Excluding insurance) = RM 256,060.00

Untuk mereka yang dengan gaya sporty, Passat CC Sport 2.0 TSI mungkin pilihan anda tapi dengan syarat dompet kena kuar tambahan lebih sikit la ye

Nett Selling Price = RM 269,888.00
Private Registration (On-The-Road Price [Excluding insurance]) = RM 271,060.00

For private registration, harga road tax, & lain² adalah sama seperti Passat Comfortline.

Now is the time for abah to test drive plak, Polo GTI
Ibu teman pun nak gak amik pic ngan Polo GTI ni


N this is what my abah has to said about VW Polo GTI

"Breaking system dia lebih sedap n lembut lagi kalo nak dibandingkan ngan Passat CC 2.0 TSI"

Volkswagen Polo GTI datang dalam 2 model berlainan iaitu 3-door & 5-door

Untuk 3-door Polo GTI,

Nett Selling Price = RM132,888.00

Private registration

Registration Fee = RM150
Road Tax (1 Year) = RM70 
On-The-Road Price (Excluding insurance) = RM133,608

Untuk Inspection and Handling Fees, Number Plate & HP Ownership Endorsement Fee, bayarannya sama seperti anda memiliki Passat CC 2.0 TSI.

Untuk 5-door Polo GTI

Nett Selling Price = RM135,888
Private Registration (On-The-Road Price [Excluding insurance]) = RM 136,608

So which 1 is your choice of Volkswagen???

I would like to thanks Volkswagen & Nuffnang for choosing me to go for the test drive walaupun saya hantar ibu n abah as wakil, n thanks again for the nice shirt ngan tulisan passat.

Hope to go for another test drive with another car brand by myself pasni.

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.