Suara Kami 2011

by 11/15/2011 11:24:00 PM 0 Pengkritik
Event : Suara Kami Konsert Karnival 2011 
Date : 17 September 2011
Sponsors : Nuffnang (2 Free Seating Tix), Astro (4 Free Standing Tix), NRC 11 (2 Grandstand Tix + 1 Malaysia long sleeve)
Artist : Faizal Tahir, Stacy, Yuna, Hujan, Malaysian Boys (Ila Damia + Altimet & Lain²), Pop Shuvit dan ramai lagi.
Artis Antarabangsa : Rania, Nelly, Naresh Iyer, Chinmayi and Hins Cheung 
Special Appearance : Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Razak 


Konsert Suara Kami diadakan sebenarnya untuk golongan muda Malaysia sempena menyambut hari Malaysia yang jatuh pada 16 September, iaitu 1 hari sebelum berlangsungnya konsert ini.

Sebelum kita masuk cerita disebalik Suara Kami, jom tengok apa yang berlaku sekitar hari kejadian dan tiket semestinyala teman nak nunjukkan

Sila abaikan HP yang kome sume nengok tu... Takde masuk dalam ceghite punnn. So apa yang berlaku selain tiket ni???

p/s - Grandstand tak leh bawak DSLR masuk... Damn!!!


Model tiket Suara Kami
Ben - 1 of my invited friends to join with his cousin
Semestinya, kalau ada tiket lebih, tak sah kalo teman tak ajak membe² ikut sekali. Almaklumlaaaa... 8 tiket dalam tangan... Yang mai nye cume 6 orang jeee



Saya terpikat dengannya... Ohhh Liyana Fizi... Sudikah dikau, daku sunting bunganya???



Oh ya... Liyana Fizi cantik... Wat hati ini terpikat... Please jangan jeles gadis² yang LEBIH CANTIK di luar sana

Kawan teman ni malu² bila suh p tangkap gambo ngan Liyana Fizi... Atee... Takot kontroversi katanyee

This is the best picture of candid on that day... Catching a candid of Tilu lead singer before performing on stage.

Jom kita tengok persembahan Tilu di atas pentas pula



Ok... Tak lengkap kalo tak bawa pulang sedas dua cendera di hati terutamanya bila teman dah jadi penggemar dan pengumpul Button


The most valuable button is the one stated "Single but you're welcome to change that"

Dengar cite lagu Malaysian Boys tu ada nampak bayang hantu??? Ye ke??? Itu kome sendiri le judge ye... Maybe ada orang terselit interframe kot (Bersangka baik).

Oh ya... At the grandstand, teman duduk tak jauh pun dari PM Malaysia... Maklumle... Teman dapat tiket Grandstand, dari kelab Najib sendiri, NRC11.

But overall, that night was memorable... Because the day before was my birthday, tambah lagi ngan persembahan dari artis yang teman minat lak... Cam Yuna, FT dan ramai lagi... Siap ada main goreng² gitar lagi dari Man Kidal and the geng. Last performance by Nelly was awesome!!! Altghough some controversy mostly of the Malaysians at the concert can't sing along.

Itulah gunenye "English Education" ye sayangku semua... Bukan tak nak memartabatkan Bahasa Kebangsaan, tapi kena juga kuasai bahasa kedua itu. Kalo nak komplain pasal bahasa ni, nanti kita bukak topik This Is Malaysian.

p/s - Faizal Tahir is the only Malaysian artist to performs on the stage more than 2 songs. Astro should give more chances to Malaysian artist to show their talent. Lagi² negara kita sekarang dah banyak artis yang berpontensi dan siap dipuji oleh artis² lama kita lagi...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.