Saya Suka Makan... Anda Pula???

by 1/11/2011 04:13:00 PM 0 Pengkritik
Tengok tajuk ada rasa terleleh tak??? Tak!!!?? hahaha... Mestilah... Tengok tajuk jer powwwnnn... Makanannye tak tengok lagi... hehehe...Entri ini khas untuk orang² yang suka jalan² cari makan.

Kali ini, saya, aku, kamek (Bhasa Sarawak), teman (Bahasa Perak), kami (Bahasa Utara), Kawe (Bahasa Klate) ingin buat satu kelainan sikit dalam blog ini... Yaa... Kenapa??? Sebab saya suka makan dan mencuba makanan² baru... sooo... untuk entry pertama bersama² jalan² cari makan, kita akan ke The Ship, Batu Ferringhi...

Mesti antara anda semua yang dah pernah mencuba makan di sini... Dan mungkin juga ada antara anda semua yang belum pernah makan kat sini... Setuju??? Tapi sekarang tak tau la macam mana... dengar kata tak sedap dah... apa² pun kena cuba sendiri la yer...

The ship ni ada kat banyak tempat lagi... tapi yang tau setakat ni, kat KL dan Pulau Pinang jer... Oh ya... dah lama dah makan kat tempat ni... 9 bulan yang lalu... Makan ngan kawan² coz dapat kupon free dari The ship... Nak tengok apa kami makan??? jommm...


Actually, dalam perjalanan nak pergi cari The Ship ni, alkisahnya, berlaku lah satu eksiden yang tak dijangka... Bukan saya yang drive yer... Tapi Ex-Rumate ku tahun lepas kat USM Kampus Kejuruteraan... Tapi biarlah itu jadi sejarah yer... hahaha...

Welll... Tempat yang kita jarang pergi, dan tak tentu lagi kita nak datang, mestila kena ada gambar kenang-kenangan... Tul tak??? haaa.. Inilah rupa dalam The Ship... Tapi kalau tengok dari luar pun agak cantik, coz ia menyerupai sebuah kapal.. Orang kata malam lagi cantik... tapi entah bile nak datang lagi pun teman tak boleh nak kata la... Makanan yang kami makan pula??? 

Chicken Maryland... Guner kupon... tak banyak choice yang boleh pilih.

Chocolate Milk Shake

Hot Chocolate

Ice Lemon Tea

Mushroom Soup
Itu dia antara makanan² yang dapat kami order... ader 3 choice kalau tak silap... tapi tu pun sebab guner kupon free... Kalau nak order yang tak free, kena bersedialah duet poket yer... Oh yaa... nak makan tempat best² duet poket kena la ada yer semua... kalau tak, tengok jer la yerr...



Overall?? Boleh tahan la... Tak la sesedap mana pun... Steak kat Kampung Baru lagi sedap rasanya... Penah makan steak kat Kampung Baru??? Kalau belum, try la... Kat Serdang pun ada satu kedai steak sedap gak... 

Sampai di sini sahaja entri jalan² cari makan untuk kali ini... next entri??? Kita akan berjalan² cari makan bersama The Fairies Of PolymeROX USM Kampus Kejuruteraan... Makan di mana dan apa menunya??? nantikan untuk enty akan datang... 

Rasa terliur tak??? hehehe...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.