Magnum : A Day Without Pleasure is A Day Lost

Cawangan Magnum : IOI City Mall Putrajaya
Tahap Kesedapan : 5 Bintang
Menu Utama : Aiskrim Magnum
Harga : RM8 (Coke Light) > RM77 (Magnum Crowne Jewel)

Suka aiskrim magnum?? Ingin cuba kelainan makan aiskrim Magnum di Magnum Cafe??
Tentunya ramai yang suke makan aiskrim terutamanya magnum, tetapi, ada apa dengan Magnum Cafe??
Magnum cafe setakat yang diketahui di Malaysia hanya ada di Mid Valley Megamall dan IOI City Mall Putrajaya dan teman berkesempatan mencubanya sendiri di bersama isteri tercinta akibat dah lama mengidam nak makan tetapi Line beratur yang panjang membantutkan perjalanan ke Magnum.

Sebenarnya, beratur panjang yang anda semua nampak tu untuk "Make My Magnum" dengan permulaan harga RM9.90, anda boleh pilih sendiri bagaimana aiskrim pilihan anda dicipta mengikut citarasa yang disediakan ataupun, boleh juga memilih 8 signature aiskrim seperti di bawah :

Langkah 1 : Pilih dari inti, perasa dan bagaiman anda mahu aiskrim itu dicelup
Langkah 2 : Taburkan dan hiaskan mengikut citarasa yang anda mahu
Signature Aiskrim 1 : Sweet Fantasy / Pop Attack / Black Forest / Golden Flower
Signature Aiskrim 2 : Super Goji / Fruity Loops / Recess / Cookie Monster

 Tetapi... Tahukah anda yang beratur itu hanyalah pembuka selera kepada apa yang anda bakal lihat, terliur dan rasa jikalau anda terlajak ke depan sedikit dan sebaliknya duduk di dalam untuk mecuba beberapa menu yang agak menarik dan menyedapkan lidah anda?

Nantikan rangkuman kedua Magnum Putrajaya dan kali ini teman akan bawa anda ke dalam merasai Aiskrim Magnum yang dibuat khas dalam pelbagai bentuk dan perisa serta harga yang ditawarkan dan juga video bagaimana "Make My Magnum" dibuat oleh pekerja Magnum IOI City Mall Putrajaya.

Selamat mecuba dan merasa, serta ingatlah, Aiskrim itu bukan hanya sedap di luaran, tetapi dalaman isinya yang perlu diterokai.
Kepada peminat tegar dan juga pengumpul Star Wars, Crossover antara Royal Selangor dengan Franchise Star Wars perlu menjadi salah satu sasaran untuk anda semua!

Koleksi Royal Selangor : Star Wars Crossover
Harga : Dari Serendah RM201++ hingga RM3000++ (Limited Edition)

Gambar yang tak sia-sia teman ulang-alik 2 kali untuk amik shot ni

p/s - Ketika menaip artikel ini, teman dah pun menang contest dari CIMB facebook dan hadiahnya merupakan Cufflink yang berharga RM200++. Syukur Alhamdulillah

Jom tengok antara koleksi StarWars Crossover Royal Selangor yang diperbuat daripada Pewter

Luke vs Rancor Diorama (Limited Edition) - RM3180
Kerana Azwan Ali, Habis Terkenal Teruih Me'Nate Di Mata Masyarakat Malaysia


Nama Restoran : Me'nate Steak Hub
Lokasi : 16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang, Ampang, Selangor, Malaysia


Pilihan makanan : Dari semurah Pasta hingga yang paling mahal mencecah harga ribuan
Kepuasan : 9/10

Peringatan
Jangan anggap restoran ini seperti kedai makan western yang biasa anda selalu terjah kerana anda takkan percaya dengan harganya yang mungkin akan membuat anda mencari setiap pelosok poket seluar hinggalah ke celah-celah beg dompet untuk membayarnya. Pastikan anda mempunya fulus melebihi RM100 untuk makan disini berdua or selebihnya.

p/s : Air adalah percuma dan boleh diisi sebanyak mana sehingga kembung perut (Pastikan tiada sisa ditinggalkan atau anda bakal dikenakan bayaran)

Kebetulan hari tersebut adalah hari kelahiran ibuku, maka teman mencadangkan untuk makan di restoran yang hangat menjadi perbualan, gosip dan juga pergaduhan seantero alam maya sehinggakan yang mengrekemen tempat tersebut dipanggil dan dijemput untuk makan secara PERCUMA oleh pemiliknya

Nak tau menu makanan yang menjadi pilihan kami dan juga harga yang ditawarkan???

Tahukah anda, korang boleh pilih sendiri jenis daging keinginan hangpa semua dan juga harga sudah tersedia papar pada pilihan daging anda itu!!
Kalau anda bertandang ke Chukai, Kemaman, Terengganu, anda perlu singgah di restoran ini
Kebetulan teman ke Terengganu untuk menghadirkan diri ke Majlis Perkahwinan my ex-gf, maka dengan kesempatan bercuti bersama keluarga di Kemaman, seperti biasa, perut mesti lapar, maka mencari tempat makan terbaik & sedap itu semestinya!

So apa yang specialnya di Warung Otak-otak Che Wan???
Kalau nama pun Otak-otak, warungnya che Wan ini, maka semestinya Otak-otak yang menjadi tumpuan. Secara jujurnya, Otak-otak Che Wan yang diperbuat sepenuhnya daripada ikan tenggiri yang cepat habis kerana pelanggan yang mai tak putus-putus (Kecuali masa tutup je).

Sesuatu yang perlu anda cuba, dengan rasanya yang penuh rempah seperti jikalau anda pernah makan Otak-otak Kempas, tapi lebih sedap lagi otak-otak ini. Maaf orang Kempas. Tapi otak-otak ini lebih sedap rasanya.

So apa lagi yang ada di warung ini?? Takkanlah nama kedai gah tapi hanya hidangan otak-otak je kan???


Selain otak-otak yang sedap & terkenal, Warung Otak-otak Che Wan juga ada menjual Satar, Pais & makanan lain untuk dinikmati pelanggannya. Ini adalah antara yang terkenal menjadi pilihan pelanggan yang hadir untuk menjamu selera
Satar
Mengikut ibu n abahku yang pernah mai ke Ganu untuk makan, ada tempat lain yang lebih sedap Satarnya daripada sini. N for real, ini kali pertama aku makan Satar n didalamnya terdapat cili padi tapi bukan untuk semuanya. Hanya beberapa Satar sahaja antara 8 yang diberi.

Semestinya jikalau anda sudah berada di Terengganu, semestinya kopok lekor / Keropok Leko / Kepok Lekor menjadi antara makanan yang paling banyak dijumpai di tepi-tepi jalan.

Susah nak memastikan yang mana 1 kedai sedap, but i think la, untuk mendapatkan rasa keropok lekor yang lebih sedap tentunya di negeri asal buatannya.
Akhir sekali tentunya Pais, antara makanan yang turut dipesan pelanggan bersama dengan Otak-otak, tapi disebabkan bukan minat teman, maka tak merasa untuk makannya.

Maka sampai di sinilah sahaja Jalan-jalan cari makan untuk kali ini, nantikan pula post makanan seterusnya, especially isi cangkerang ketam yang terkenal di Chukai, Kemaman & juga Trip to terengganu terutamanya tempat-tempat yang teman kunjungi.

Sekian sahaja di sini, terima kasih kerana membaca, selamat makan sampai kenyang!
Have you ever wandered to have a WiFi 1 month free subscription, more value for money and UNLIMITED DATA PLAN!!!??

With the latest P1 ToGo Campaign, there is no need to worry of you getting all these exciting package at a click of a mouse. Don't believe it??? Well let these article below teach you how...

8 April, Petaling Jaya – Packet One Networks Sdn Bhd (P1) today announced its latest P1 ToGo promotion campaign, offering 1-month free subscription for those who purchase online. This is set to enable the 36% of data hungry youths aged from 20 -34, especially urbanites, to stay connected with ease and worry-free on limited data usage.

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.