Tiket Sponsor : GSC
Tarikh : 21 JANUARI 2020
Tayangan Sebenar : 23 JANUARI 2020
Lokasi : HALL 5, GSC 1 UTAMA
Genre : AKSI, KOMEDI, PENYIASATAN
Rating : 4.5/5


Sinopsis

Bad Boys Mike dan Marcus kembali lagi buat kali terakhir yang akan melibatkan kerjaya mereka, kehidupan mereka dan juga kekeluargaan. Kali ini, mereka terpaksa bekerjasama dengan kumpulan AMMO yang ditubuhkan khas oleh Polis Miami untuk menjatuhkan dan seterusnya melumpuhkan operasi Armando Armas, ketua kartel dadah yang paling kejam di Miami.

Mampukah mereka menghadapi cabaran ini buat kali terakhir? Dan apa yang sebenarnya menyebabkan Mike digelar "Bulletproof Police"? Semuanya akan terjawab dalam "Bad Boys For Life".

Jom baca apa pulak pendapat saya tentang filem ini
Tiket Sponsor : SAMSUNG
Tarikh : 20 DISEMBER 2019
Tayangan Sebenar : 19 DISEMBER 2019
Lokasi : ONYX HALL, MBO ATRIA SHOPPING GALLERY
Genre : AKSI, PENGEMBARAAN & FANTASI
Rating : 3.5/5

Sinopsis Ringkas

Angkatan penentangan yang masih tinggal berdepan sekali lagi dengan First Order yang kini diketuai oleh Kylo Ren. Sekali lagi Rey, Finn dan Poe Dameron meneruskan pengembaraan mereka. Dengan kuasa dan ilmu yang diwarisi dari generasi terdahulu, pertarungan terakhir saga ini bakal terjadi.
Pada 17 November yang lalu, bertempat di Sunway Medical Center, Bandar Sunway, saya sempat menyertai satu sesi perkongsian yang agak berguna juga sebagai seorang ayah, dan juga kami suami isteri.

Since boleh bawak isteri dan anak-anak, kami ambil kesempatan ini untuk join dan dengar sesi perkongsian yang menarik dan agak kena jugakla dengan perangai anak-anak kami ni.

Dengan kakak yang makan macam nak tak nak je, pastu ada 1 tajuk ni yang agak menarik gak, bagaimana nak keluarkan potensi diri yang terbaik untuk anak kita. So nak tau apa yang ingin saya kongsikan?

Jom tengok antara gambar dan ilmu yang boleh saya kongsikan sepanjang pengalaman saya menyertai sesi perkongsian yang penuh ilmu ni.  Oh ya, pendaftaran untuk ke sesi ilmu ni hanya RM20 je, dan sebenarnya dah berlangsung sejak 2-3 tahun lepas, cuma sambutannya yang kurang memberangsangkan membuatkan penyertaan sesi lepas tak semenarik sesi tahun ini,

Pada sabtu lepas, 2 November 2019, berkesempatan mendapat pengalaman sebagai seorang ayah ke event yang jarang diketahui ramai, iaitu International BabyWearing Week 2019


Bertempat di The School, Jaya One, 1 majlis yang agak menarik juga untuk dihadiri, minggu antarabangsa bagi menyokong pemakai-pemakai pendokong bayi di badan.

Sepanjang perjalanan yang bermula dari jam 9.30 pagi sehingga ke lewat petang jam 5.

Sebenarnya pelbagai lagi yang menarik untuk disaksikan, tetapi kerana kekangan masa, saya hanya sempat menghadiri sesi pagi hingga tengah hari, namun bagi saya, ianya amat bermakna dan berguna untuk seorang ayah dengan ceramah dan perkongsian dari panel² yang berwibawa dan juga ada perkongsian cara membuat sabun tau!

Kalau korang nak tengok lebih lanjut, boleh tengok ringkasan video yang teman buat sepanjang perjalanan majlis yang sempat dihadiri.


Selain itu, ada juga gerai-gerai jualan kecil yang dibuka khas untuk pendokong majlis ini serta untuk para penaja. 

Sesi pagi jam 10.15 pagi dimulakan dengan perkongsian cara dan helah macam mana untuk mereka yang menggunakan pendokong badan bayi dan juga cara yang sepatutnya kita pakai untuk memberi keselesaan bukan sahaja kepada ibu atau ayah yang membawanya, malah untuk bayi juga.

Selepas sesi perkongsian oleh Elvinna Shah, perkongsian seterusnya oleh Child Passenger Safety Malaysia tentang undang-undang kerusi keselamatan untuk kanak-kanak yang akan dilaksanakan oleh kerajaan Malaysia pada tahun 2020.


Satu perkongsian yang agak menarik yang perlu saya kongsikan seperti dibawah :

1. Maksimum kerusi keselamatan kanak-kanak yang ditanggung insurans dan dibenarkan hanya 2 sahaja.
2. Penggunaan kerusi keselamatan kanak-kanak yang ketiga adalah dibawah tanggungan sendiri jika berlaku sebarang kemalangan.
3. Kedudukan sebenar yang sepatutnya diamalkan untuk kanak-kanak bawah 2 tahun adalah dengan mukanya menghadap ke kerusi.
4. Anak yang paling bongsu diberikan keutamaan untuk duduk didepan sekali, manakalah yang dibelakang sepatutnya untuk anak yang seterusnya.
5. Buat masa ni, tiada penguatkuasaan yang tegas untuk cara-cara pemakaian kerusi keselamatan kanak-kanak, namun, apa yang ingin JPJ dan Polis lihat adalah pemasangan kerusi keselamatan kanak-kanak akan menjadi wajib untuk mereka yang mempunyai anak-anak dibawah umur 6 tahun.
6. Untuk geografi Malaysia, kerusi keselamtan kanak-kanak dari eropah adalah yang paling sesuai keranan Malaysia mengadaptasi dan menggunakan undang-undang seperti di eropah.

Perkongsian seterusnya adalah sesuai untuk ibu-ibu mengandung tentang cara yang bagus untuk melahirkan anak dan bagaimana untuk melaluinya dengan keadaan dan emosi yang tenang.

Sesi pagi diakhiri dengan cara membuat sabun oleh Lembah Barakah Organic Orchad.

Di sesi petang pula, kita ada jadual seperti dibawah

Namun, kekangan masa membatasi untuk saya menghadiri sesi sepanjang hari. Tapi apa yang dapat disimpulkan, ianya 1 majlis yang agak menarik lebih-lebih lagi untuk saya sebagai seorang bapa.

Apa pun, saya menantikan untuk majlis yang sama pada tahun hadapan dan berharap lebih menarik lagi perancangan yang akan dikongsikan dan juga perjalanan majlis yang menarik.

Oh ya, tak lupa juga, ada sesi percubaan memakai pendokong bayi tau yang disediakan di sudut belakang pentas untuk mereka yang ingin mencuba, dan membelinya untuk anak-anak mereka.

Terima kasih dicuapkan kepada The Asian Parent atas jemputan ini dan eden dapat menang 500 point wei!
Sabtu, 21 September 2019 - Sambutan Ulangtahun Ke-2 #MATXICorp

Dengan tema #YouDeserveABetterLive, sambutan yang diadakan di Plenary Hall KLCC disambut dengan meriah sekali dan jayanya bersama persembahan yang mantap, diserikan lagi dengan anugerah untuk pengedar terbaik dan juga perjalanan majlis yang baik.

Terima kasih diucapkan kepada KOL dan MATXI CORP atas jemputan ke ulangtahun ke-2 mereka. Dengan tema Glory to Glory dan kehadiran tak kurang daripada 2000 pengedar merentasi 30 negara, sambutan ulangtahun ini bersempena dengan kemasukan secara rasminya mereka ke Malaysia dan seterusnya ke Korea dan Amerika Syarikat.

Matxi Corp juga mengumumkan perancangan strategik bersama pelaburan dari Malaysia dan memperkenalkan transformasi daripada Matxi S.G. yang berpusat di Vietnam kepada Matxi Corp dan seterusnya misi mereka untuk menembusi pasaran antarabangsa.



Selain persembahan produk mereka, saya sempatla bergambar dengan produk keluaran mereka, dan oh ya, saya dapat 1 tau produk mereka, Tongkat Ali dan Gingseng yang sesuai untuk lelaki perut boroi macam saya.. Uhuk-uhuk.. Tersedak sekejap.

Kita sambung semula acara di majlis gilang-gemilang ini...

Tahukah anda... Malaysia akan menjadi tempat pemasaran ke-2 mereka selepas vietnam tau! Ini akan diteruskan dengan Korea dan Amerika Syarikat (USA).

Sambutan ini juga dimulakan dengan persembahan oleh kumpulan tarian terkenal yang pernah menjuarai America's Got Talent.

Saksikan di klip dibawah

Pembukaan persembahan yang memukau seluruh dewan bertemakan "Welcome to Vietnam" menyerikan lagi majlis sambutan ulangtahun ke-2 Matxi Corp.

Selain itu, beberapa ucapan daripada wakil CEO setiap anak syarikat Matxi Corp juga diperkatakan.
Antaranya ucapan oleh Pengarah Syarikat Matxi Corp Vietnam, Ms. Nhung.
Ucapan aluan dan pembukaan oleh Ms. Nhung (Pengarah Matxi Corp Vietnam)
Ucapan dari CEO (Pengarah Urusan) Syarikat Matxi Corp Vietnam yang boleh dijadikan panduan bukan sahaja dalam perniagaan, tetapi dalam kehidupan juga!

"Dengan semangat dan konsisten, kita boleh berjaya dan mengubah hidup menuju ke arah yang lebih baik"

Padat dan mampat!

Selain itu, ucapan dari setiap wakit pengarah dari Malaysia, USA, dan Korea juga turut diperkatakan sepanjang majlis itu. Menandakan perkembangan syarikat yang ingin pergi lebih jauh.
Mr. Mathew James (Pengarah Pembangunan Pembangunan MIIC Holdings Sdn. bhd.)
Mr. Kenny Teoh (Pengarah Matxi Corp Malaysia)
Ms. Jenny (Pengarah Matxi Corp USA)
Mr. Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea)
  Selain itu, turut berlangsungan juga penganugerahan kepada 18 pengedar terbaik, Diamond Award
Selain itu, turut ada persembahan pembukaan yang menggambarkan suasana kaum yang berbeza di Malaysia dan juga persembahan permbukaan dan diakhiri dengan nyanyian oleh penyanyi Than Ha, Bui Anh Tuan, Thu Minh dan Rynn Lim.

Antara produk yang dipasarkan dan diedarkan untuk jualan oleh Matxi Corp
 
 

Satu majlis yang penuh kemeriahan, berakhir dengan penuh kegembiraan!

Jom kita tau serba sedikit tentang Matxi Corp since korang dah kenal diorang kan. Jom kita kenal lebih rapat lagi naaaa

Matxi Corp (Vietnam) atau sebelumnya dikenali dengan nama Matxi S.G, adalah anak syarikat MIIC Holding Sdn. Bhd.. Matxi Corp arif dengan latihan perniagaan, pembangunan sumber manusia, pertolongan individu dan perniagaan untuk membangunkan jualan yang memberangsangkan dengan lebih profesional dan teratur mengikut langkah dan pertolongan alatan yang sepatutnya.

Sepanjang 2 tahun operasi, banyak pencapaian dan kecemerlangan yang telah dicapai dan dikecapi dengan lebih 20,000 pengedar dan ejen (Jumlah ini sehingga Julai 2019).

Dengan slogan "You Deserve A Better Life", Matxi Corp berusaha untuk merialisasikan supaya hidup lebih baik dan lebih praktikal dengan produk dan servis mereka. Matxi Corp sentiasa melangkah untuk menjadikan setiap pelanggan, komuniti, rakan kongsi dan pelabur menjadi keutamaan mereka.

Selain latihan perniagaan dan pembangunan, Matxi Corp juga mengfokuskan dalam beberapa bidan seperti dibawah :

- Hartahan
- Sistem retail kanak-kanak
- Pembungkusan dan percetakan
- Majlis dan event organisasi
- Pengilangan makanan berkhasiat dan kosmetik
- System restoran kulinari

Demi memperbaiki produk mereka untuk lebih berkualiti dengan harga yang berpatutan, R&D diwujudkan untuk meneruskan kajian mereka.

Matxi Corp juga telah berkerjasama dengan menandatangani perjanjian stategik dengan pusat kajian dan kilang pembuatan di Amerika Syarikat, Jerman, Korea Selatan dan tak lupa juga Malaysia melalui pemindahan teknologi, kajian dan pengubahsuaian melalui pengurusan dan aliran operasi mengikut paiwaian antarabangsa.

Di Vietnam, pemilik Matxi Corp, Medino, sebuah kilang yang disahkan sebagai GMP, bertempat di Amata Industrial Park dengan keluasan kilang 7,000 m² persegi, mengkhususkan dalam pembuatan makanan kesihatan berguna, produk makanan dan kosmetik dengan kapasiti sekitar 1.5 juta produk sebulan.

Selain perniagaan, Matxi Corp juga sebuah syarikat yang menjalankan tanggujawab yang terbaik dengan komuniti sekitarnya. Merupakan pengasas program "You Deserve A Better Life", telah mengambil inisiatif pengurangan 10% keuntungan mereka untuk memudahkan dan mengurangkan beban ribuan penduduk di sekitar Vietnam. Selain itu, mereka juga menjalankan rumah amal dengan perlindungan sosial untuk kanak-kanak dan orang tua di An Nhien Home.

Matxi Corp berterusan menjalankan tanggujawab sebagai salah 1 syarikat perintis yang menerajui inovasi untuk mecapai misi dan matlamat merka sebagai sebuah pasukan dan syarikat yang paling kuat dirantau ini dan seterusnya melebarkan sayapnya ke serata dunia menjelang 2019-20121.

Informasi Syarikat Matxi Corp Malaysia

Nama : Matxi Malaysia Sdn. Bhd. (1340975-W)
Facebook Rasmi : facebook.com/MatxiMalaysia
Instagram Rasmi L @matxicorp

Terima kasih sekali lagi dan didoakan semoga maju jaya hendaknya!
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.