Main ikat² Tali

by 4/09/2012 11:29:00 PM 0 Pengkritik
Teringat zaman KRS dahulukala

Zaman ketika ada kursus² kononnya nak amik kenaikan pangkat, sebelum p kem, n kursus yang memang kena belajar, contohnya, jenis ikatan tali yang perlu tahu. Haaa... Since dah lama teman tak belajor men tali ni, yang tau ikat pun, tali mati, n tali kasut jeee
Nama ikatan pic di atas ialah "Tindih Kasih Terjun". Ok, korang jangan silap baca pula, bukan tindih kekasih pastu terjun ea. Itu dah lain namanya.

Jom tengok beberapa jenis ikatan lagi yang boleh anda pelajari n kenali, terutamanya bagi mereka yang sedang giat naik pangkat dalam unit beruniform di sekolah.

Ikatan seterusnya, namanya "Tindih Kasih Gelung". N again, jangan korang nak tindih2 kekasih korang pastu men gelung², ada gak kena ikat sampai tergulung.
Nama ikatan ini pula, "Tindih Kasih" or in englishnya, "Bowline"
Ikatan di atas namanya "Tindih Kasih Ganda". Kepada yang pasang 2 kekasih, si kekasih yang dicurangi, bolehla belajar ikatan double ini.
Kepada mereka yang merasa diri itu "Semart", leh la belaja ikatan "Tindih Kasih Semat". Ingat, penampilan itu penting dalam keyakinan memikat seseorang pada pandangan pertama.
Alfonso D Al-Buquerque pun ada ikatan dia sendiri tau, ikatan yang dinamakan "Tindih Kasih Portugis"
Alamak!!! Nama ikatan ni lupa amik lak. Ada sesapa leh tolong bitau ikatan apa ni?? Biasala, dah lama meninggalkan tar jalan bersama bunyi tapak kaki dihentakkan mengikut arahan kawat.
Tau la lagu Bawaku Pergi oleh Zizan n Kaka dah diban, tapi jangan korang amik nama dari ikatan ni plak untuk bertindihan kekasih sambil melarikan diri. Ada gak ikatan yang kena ban. Sian ikatan "Tindih Kasih Lari".
Haaa... Ikatan ini mungkin dapat menjernihkan tindihan kekasih anda. Ikatan "Tindih Kasih Air"

Amacam?? Ada suka??? Senang sebenarnya nak tiru cara ikatan di atas, jikalau anda semua mampu untuk melihat bagaimana cara ikatan itu berlaku, memang korang sebelum ni penah masuk badan beruniform n penah ikat guna tali, tapi bukan ikat mati ye rakan².

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.