The Adventures Of TinTin Review

by 11/04/2011 09:02:00 PM 0 Pengkritik
Movie : The Adventures Of TinTin
Sponsor : @Churp2 
Venue : GSC Mid Valley
Date : 2nd November 2011 (Premiere Screening)
In Cinemas : 10 Nov. 2011
Time : 9.30 p.m. 
Genre : Action/Adventure
Rating : 4/5


Synopsis

Tintin and Captain Haddock set off on a treasure hunt for a sunken ship commanded by Haddock's ancestor. But someone else is in search of the ship. 

 Director : Steven Spielberg

Cast
Jamie Bell (TinTin), Daniel Craig (Ivanovich Sakharine), Simon Pegg (Inspector Thompson), Andy Serkis (Captain Haddock).

Sikitkan review dia??? Tungguuuu... Panjang sebenarnya... Meh teman tolong teranselitkannya dalam BM since "English Education" jarang kome nak blajo.


Sebuah filem 3D yang diadaptasi dari komik dan animasi terkenal pada tahun 80-90 an dahulu dengan tajuk TinTin.

Mengisahkan permulaan pengembaraan TinTin sebaik sahaja dia membeli sebuah kapal antik pada harga 1 Pound. Kapal yang dinamakan The Unicorn.

Kisah The Unicorn bermula dari kapal The Unicorn, Kapten Haddock, kapten kapal itu yang akhirnya, karam dalam mempertahankannya dari serangan lanun Red Rackham.

Bermulalah perebutan dalam mendapatkan kembali model kapal The Unicorn yang mengandungi rahsia yang hanya diketahui oleh keturunan Haddock. Apa rahsia dia???

Melibatkan Interpol, pengembaraan bermula di perpustakaan mencari jejak Kapten Haddock dan juga rahsia kapal The Unicorn. Seterusnya membawa TinTin dan anjingnya, Snowy ke sebuah rumah agam milik keluarga Haddock. Mereka kemudian menemui model kapal kedua daripada 2 model kapal yang dimiliki oleh keturunan keluarga Haddock.

Tapi malang memang xde bau, 1 demi 1 kejadian menimpa TinTin. Diculik dan dibawa ke sebuah kapal karaboudjan yang merupakan milik salah seorang daripada 3 anak keturunan Haddock.

Nak tau cite selanjutnya??? Sila p ke pawagam berdekatan anda ye... Walaupun intro agak lama... Tapi selepas cerite ni berkembang, ianya menjadi semakin menarik dan tak rugi lah kalo nak tengok kat wayang... Especially kepada peminat TinTin dari dulu lagi.

Next movie review, Don't Be Afraid Of The Dark also sponsored by Churp²

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.