Lazada

The Thing Review

by 10/16/2011 12:43:00 AM 1 Pengkritik
Film : #TheThing
Sponsor : @Churp2
Venue : GSC Midvalley
Date : 11 Oct 2011 (Premiere Screening)
Genre : Thriller
Stars Rating : 3/5


Synopsis (Source : The Thing Official Website )

Antarctica: an extraordinary continent of awesome beauty.  It is also home to an isolated outpost where a discovery full of scientific possibility becomes a mission of survival when a creature is unearthed by a crew of international scientists.  In the thriller The Thing, paranoia spreads among a group of researchers as they encounter something inhuman that has the ability to turn itself into an exact replica of any living being.

Paleontologist Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) has traveled to the desolate region for the expedition of her lifetime.  Joining a Norwegian scientific team that has stumbled across a ship buried in the ice, she discovers an organism that seems to have died in the crash eons ago.  But it is about to wake up.

When a simple experiment frees the thing from its frozen prison, Kate must join the crew’s pilot, Carter (Joel Edgerton), to keep it from killing them off one at a time.  And in this vast, intense land, a parasite that can mimic anything it touches will pit human against human as it tries to survive and flourish.

The Thing serves as a prelude to John Carpenter’s classic 1982 film of the same name.  Directed by Matthijs van Heijningen, the thriller is produced by Strike Entertainment’s Marc Abraham and Eric Newman (Dawn of the Dead).

Ok... Sapa sini xpaham BI??? Tu lee... Orang dah kata... English Education tu penting... Kan kome ni sume degil² bebeno... Ate... Terpaksa le teman ngan paksa relanya translatekan apa yang teman dapat simpulkan pasai movie ni. Sebelum tu... Jom kita nengok sapa pelakon²nya... (Teman kot salah sorangnye)


Cast:                               Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton,
                                      Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ulrich Thomsen,
                                      Eric Christian Olsen, Trond Espen Seim
Directed by:                      Matthijs van Heijningen
Written by:                       Eric Heisserer
Based on the Story                  “Who Goes There” by:    John W. Campbell Jr.
Produced by:                     Marc Abraham, Eric Newman
Executive Producers:          J. Miles Dale, David Foster

Ok... Sapa xpaham gak apa yang teman cube sampaikan pada kome sume, sila sediakan sebuah kamus BM-BI terbitan dewan bahasa dan pustaka ok...

Alkisah dari teman

Nak dimulakan cerita, berlaku di ceruk nun jauh tempat sejuk kalau orang mesia p pun gerenti ntah 4-5 helai baju dipakainya... Lain le kome tu berduet ke nak beli baju Solomon, Colombia ke kan... Teman idok heran sangatla kan...



 Bermulanya ngan penemuan 1 artifak tertanam dalam rimbunan salji yang sejuk n 1 makhluk yang dah beku ntah sejak zaman bila. N nak dilajukan ceghite... Deme sume pun potongle ais tu n bawok p kem deme sume. Alaaa... Dah nama saintis, mesti kojenye nak amik sel ke, nak amik sample kan... (watak utama adalah seorang saintis gegurl comei patheonlogi apa ke ntah teman pun susah nak nyebutnya).


Ditekannya fast forward or butang hijau yg ada 2 kat penekan video tu untuk cepatkan cite, maka terlepaslah raksasa tu... Yang berbentuk seperti seekor lipas... Euuwww!!! I tau, mesti ada antara kome yang idok suke lipas kan??? Haaaa... Peduli apa teman... Jom sambung ceghite.


Maka, bermulalah kisah ngeri sore demi sore kene nge menate tu... Ghupe²nya... The Thing tu kan... Pandai upenye... Dia siap niru sel manusia ni n bertuka ala² kamen rider henshin (Tipu je) sambil membunuh dan bersenggama, bergabung badan dan peluh menjadi 1.

Dan bermula misi saintis gegurl yang comei ni untuk cari jalan menghapuskan raksaksa ni. Siap check gigi la ala² doktor gigi, wat check darah la (Bajet nak tengok darah jenis apa). N akhirnya, gegurl comei ni temui 1 perkara. The Thing ni xle nak telan benda² besi ni... Sakit nak ngunyah n susah nak nelan katanya.




Dan bermula pulak misi bunuh membunuh antara 1 sama lain... Bak kata Usop Wilcha, "Kita Bako Je" nak bunuh natang tu. Nak tau sambungan citenya??? Ce korang tengok kat wayang... Tapi agak kecewa sikit la... Nama pun remake cite... Selalunye kan... Remake cite mesti lagi best dari cite asal... Tapi ending dia cam tergantung laa... Nape???

1- Gegurl comei tu xtau apa jadi pada dia.
2- Xtau camne si norweigan yang xreti cakap English tu leh hidup.

Akhir kata, terpulang lah pada kome nak nengok ke idak, ni pun syukur teman dapat tiket free... Alhamdulillah... Tapi bagi sorang yang bergelar ex-sharer USM Engineering, teman rasa, bek korang tunggu link download kuar n sedut je nanti... Lagi berbaloi tengok cite Real Steel...

Haa... Yang tu... Tunggu next review... Thanks to Nuffnang for the premiere screening tickets walaupun bukan yang asal pada hari sabtu.

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

1 Pengkritik:

♥suNa husNa♥ said...

xbest ek..xmo la g nengok.huhu

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.