Bukit Bendera Part 1

by 8/16/2011 06:57:00 AM 3 Pengkritik
Location : Bukit Bendera @ Penang Hill
Date : 11 Jun 2011
Tajuk Perjalanan : Cuti² pas abis study 5 tahun kat USM Kampus Kejuruteraan

Haaa... Dah lama baru nak hupdate kannnn... Jom tengok perjalanan teman menaiki Bukit Bendera... Sapa lom g lagi, moh le reramai kita p ea... Nak hike pun leh, nak nek gondola pun leh... ehhh.. Silap... Nek trem yer rakan² pembaca sekalian... Setelah almost 5 tahun belajar kat USM Engineering, baru je dapat naik Bukit Bendera, tu pun nasib pak usu teman nak p berjalan kat Pulau n naik tempat ni tau... Sedih kan... hehehehe...

Pintu masuk ke keretapi bukit bendera


Nak tengok lagi banyak??? N apa ada kat atas Bukit Bendera ni sampai ramai sangat yang beraturnye??? Tapi sebelum tu, FYI, keretapi Bukit Bendera ini sudah dibaikpulih dan boleh dinaik semula ye... Sebelum ni, tremnya amat perlahan (Bak kata driver tren ni r) n kali ni, dalam masa xkurang dari 15 minit, anda sudah boleh berada di puncaknye.

N dikenakan bayaran tau, xingat bape harganya... So janganlah lupe untuk membawa MyKad anda bersama²... Oh ya.. Pic² yang disnap ni hanya menggunakan kamera Lumix Panasonic FX55 je... Time tu xde lagi Nikon D90 dalam family ku.


View Pulau Pinang dari puncak Bukit Bendera
View jambatan Pulau Pinang after zooming






Disebabkan banyak lagi pic nak tunjuk pada hangpa semua... Kita lihat selebihnya kat part 2 ok... So... Pas dah tengok pic² ni, mai la reramai kita p Bukit Bendera naaa

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

3 Pengkritik:

iPai said...

wewwiiit .. aku pernah pergi masa 2nd year lu .. time tuh train lama lg


train baru tuh nampak cantik je .. heheh

Honey IsyQi said...

lerrr...apa brg nek train...hiking laaaa...hohohoo

izfanora said...

xpernah sampai lg lah.. cm best jer..

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.