Selamat Berpuasa

by 7/31/2011 10:30:00 PM 4 Pengkritik
Assalammualaikum, Salam sejahtera Dan Salam 1 Malaysia

Tup Tap Tup Tap, Akhirnya kita semua dah tiba ke bulan yang sungguh mulia ini terutamanya bagi seluruh umat Islam di seluruh dunia mahupun di Malaysia, Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Sempena kedatangan bulan yang mulia ini, teman/saya/aku ingin mengambil kesempatan mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh Umat Islam, muslimin dan juga muslimat


Biasanya orang letak gambo nak ucapkan selamat berposa ngan gambo ada ketupat la, masjid la, anak bulan la... Haaa.. Kali ni nak wat 1 kelainan ngan letak gambo yang special sikit... Hahaha... Kepada yang tentunya xdapat nak posa penuh, takpe, nanti ganti posa naa.. :P

Kepada yang tak tau or lum lagi baca niat nak puasa, disertakan sekali dalam gambo ni... Or kalo nak jugak dalam Bahasa Melayu dan tulisan Jawi, here are for all of you

  Lafaz niat ringkas:

  نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى 

Niatnya: 

Sahaja aku puasa Ramadan kerana Allah Taala.

Lafaz niat lengkap:  

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى 

Niatnya:

Sahaja aku puas...a esok hari pada bulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala.  

Lafaz niat sebulan: 

  نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى 

Niatnya: 

Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala.

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

4 Pengkritik:

iPai said...

kecik sgt plak tulisan kat niat tuh ..

apa2 pun thanx .. selamat menyambut ramadhan bro .. rindu seh nak buka puasa kat usm ..

Lea IsNaw! said...

kt fb dh wish
kat sini nak kena wish lagi ke tak?
hehe

echaRierie said...

Slmt berpuasa putra ~ :)

Diary oF Mine said...

err... asal ngeri sgt gmbr tu... -.- selamat bpuasa...

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.