BIOMATE – Baja Natural dan Booster yang menakjubkan

by 8/01/2021 10:15:00 PM 11 Pengkritik

Terima kasih kepada Bio-Mate memberi peluang untuk isteri saya, seorang pekebun kaktus mencuba baja natural dan BOOSTER untuk pokok-pokoknya.


Pokoknya,


Isteri saya suka! Lagi-lagi Biomate "Plant Immunity Booster". Kenapa?



Bayangkan, kaktus yang dah berusia 2 tahun, yang sepatutnya akan menghasilkan bunga dalam 2 tahun, dengan menggunakan BOOSTER dari Biomate, ianya suatu keajaiban yang tak disangka! Tengokla bunga kat kaktus atas ni! Menarik bukan?


Disebabkan isteri saya  yang merupakan pecinta pokok, penjual kaktus dan akhirnya menjadi hobi sampingannya, Booster dari Bio-mate ini amat disyorkan sekali katanya!

P/S - Kawan-kawan wifey pun siap tanya kat mana nak beli BOOSTER ni tau!

Pada yang baru berjinak atau nak mencuba Bio-mate Plant Immunity Booster, ini pandangan isteri saya:


Waktu sesuai penggunaan Booster


1. Selepas menyiram pokok (Siraman yang sesuai pada jam 6 petang ke atas) – Mengelakkan daun atau badan pokok terbakar disebabkan sinaran matahari yang terik.

2. Untuk hasil yang memuaskan, guna sekali setiap 2-3 hari

3. Semburkan pada daun, batang, tanah dan tanaman untuk hasil yang berkesan


Tapi bukan booster je tau yang Bio-Mate ada, baja natural juga tidak dilupakan.

 

Baja AMIRAL dari Bio-Mate

Bau – baunya agak kuat sikit disebabkan gabungan daging ikan dan ayam melalui proses fermentasi

Pengawalan serangga – Tidak menarik serangan serangga pada pokok seperti semut.

Penggunaannya – Tabur pada keliling pasu setiap 2 minggu sekali untuk hasil yang optimal.

 

Nak tengok hasil setakat 2 minggu kami gunanya?


Apa kata isteri saya?


1. Pokok lebih segar

2. Percambahan daun lebih memuaskan

3. Pokok lebih kuat ketahanannya

Oh ya, mesti korang dah berminat nak cuba dan belikan? Jangan risau, link di bawah ni khas untuk anda semua beli.

 

Tak rugi dan pastinya berbaloi!


 

Jangan lupa follow Bio-Mate di Instagram, FB untuk perkembangan serta perkongsian yang menarik!

 

Bio-mateKomuniti FB

Bio-Mate IG

Bio-Mate FB

 

Nantikan perkembangan perjalanan 1 bulan memakai Bio-Mate di Instagram saya

http://www.instagram.com/putra87



putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

11 Pengkritik:

Haiqal Rawlins said...

Thanks for the tips yang siraam petang2 tu. Baru tau petuanya gitu. Boleh terus try your tips nie kelak. TQ

Fadima Mooneira said...

Cool nyer product Biomate nie. I should share this info with my father and uncle. They love gardening too. Thank you for sharing this info with me.

Mary Thomas said...

Menarik artikel ni mengenai baja natural Biomate. Will give it a try soon as I do have a bunch of plants at home.

marsha said...

Marsha selalu siram pagi dan petang. Sebab sekarang ni panas. Nanti boleh cuba baja ni macam menarik

Marina Bashah said...

Segar-segar nampak pokok lepas guna biomate. Warna dia nampak lagi menyerlah

Sis Lin said...

Baru pagi tadi kejekan pokok bunga semua dan spray baja.. nampak yang ini macam best laaa pulak.. boleh cuba ni..

AyuArjuna BiGoshh said...

Menarik ni. Kebetulan suami suka berkebun boleh cadangkan baja ni.. nampak sangat praktikal

Wai Yee aka Rane said...

oh this is useful to me too! Coz I am into planting recently, happy to see them grow

Sunshine Kelly said...

Thanks for sharing this Baja Natural dan Booster ni. Sis pun baru jer nak start mini garden kat rumah.

Huda Halid said...

thanks sharing pasal baja ni. menarik sungguh dan memang berkesan . nak beli juga lah baja pokok2 kat rumah ni

Rollinggrace said...

thanks for recommending this brand. need to give my indoor plants a little care!

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.