Haji Sharin Low

by 5/07/2012 10:30:00 AM 0 Pengkritik
Assalammualaikum & Selamat Sejahtera & Hi All

Suke makan masakan cina muslim?? Suka makan dimsum or siu mai tapi nak yang halal punye??? Sekarang ni banyak kedai Cina Muslim yang tumbuh bagai cendawan di Malaysia menawarkan pelbagai jenis masakan cina yang halal untuk dimakan. Tapi untuk masakan Cina Muslim kali ni, teman ingin perkenalkan,

Restoran Haji Sharin Low di Bangi
Untuk makan kali ini di Restoran Masakan Cina Muslim Haji Sharin Low, ini adalah pilihan menu kami sekeluarga pada hari itu.

p/s - Dah makan sini beberapa kali and selalu menjadi pilihan abahku untuk makan ialah, itik


Menu 1 - Contenese Seafood Sang Mee

I would say, sebelum korang pilih menu makanan cina apa yang korang nak makan, it is advisable to ask the waiter what is the food looks like and it would please you as he/she explained about it

Nak tau sedap or tak??? Kena cuba rasa. Berapa harga dia??? I will say that it is reasonable for this kind of restoran for you to eat.

Menu 2 - Contenese Beef YingYong
Setelah berbual ngan waiter yang sememangnya Chinese Muslim, bertanyakan apa maksud ayat2 cina dia atas, YingYong bermaksud kuah. Nak sebut dalam loghat mandarin or cantonese pun teman takleh nak kabor. Coz katanya, loghat Malaysia is the worst 1 coz dah blend in into many loghat.

Harganya???

Menu 3 - Two Chili Fried Rice
Seriously, sedap wa cakap sama lu. Tapi tak terasa kepedasannya walaupun namanya seperti mempunyai gabungan 2 cili pada 1 nasi goreng, namun tiada kepedasan melampau dapat dirasai. Tak kecewa, tapi lega. Hahahaha

Harganya pula???

Menu 4 - Duck Rice
This is 1 of the specialty of chinese muslim foods. Coz you can eat duck halal!!! Biasanya kita tengok tepi² jalan banyak yang jual itik panggang and mesti ada yang tertanya² sedap ke or tak. But for me, it's not my taste although i tasted it before.
N harganya pun berpatutan gak tau.

Menu 5 - Beef Siong Tong Mun Rice
Siapa yang suka nasi dalam sup, ini mungkin pilihan anda. harganya seperti tertera di atas pada harga nasi itik.

Menu 6 - Black Rice
Daging dia sedap!!! Oh ya. menu kali ini, tak teringat lak nak amik harga menu dia. Tapi it is worth of try walaupun makan ngan nasi putih.

Adakah anda sudah terliur ngan menu² makanan yang disajikan ini??? Mungkin anda kena cuba sendiri dan try menu² yang ada di sini mengikut citarasa anda. Oh ya, restoran ini rasanya sebuah francais coz seperti terlihat terdapat di beberapa hotel² terkemuka di KL or senang cite, kat Malaysia je. :P

Semoga anda terhibur and terliur. Next time, teman wat review restoran Saba di Cyberjaya lak. 1 of the famous Arabian restoran yang sentiasa penuh pelanggannya tanpa henti² dari saat restoran ini terbuka untuk pelanggan.

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.