The Secret Life Of Nora

by 11/04/2011 01:01:00 AM 0 Pengkritik
Theatre : The Secret Life Of Nora 
Sponsor : @redmummydotcom
Venue : Istana Budaya, Kuala Lumpur
Date : 1 October 2011
Invited Guest : Raja Khairulanwar
Unexpected Friend : Khairol Izma
Rating : 5/5

"Nowa, Nowa, Nowa... & Waub, Pahang" - Aznil Haji Nawawi sebagai Mr.J

Dah lama baru nak update pasal teater musikal ni (Al-maklumla... Banyak lagi post yang lama pending lagi)


Honestly, this is my 1st time going to Istana Budaya, watching a teater musikal and yang lebih menariknya is taking the tix under media concierge... AWESOME!!! Tanx to Redmummy for giving me the chance n the 2 tix for watching it.

Apa sebenarnya The Secret Life Of Nowa ni???


Dah tengok VidClip dia??? Nak tau cerita disebaliknya??? Ce kome sume baca dulu sinopsis rasmi dari FB The Secret Life Of Nora

Set in whimsical 1960's Malaya, the strong-willed miss uses her feminine wiles to uncover a diabolical plot of epic proportions, battles a masked villain who holds a secret from her past and discovers hidden bravery within herself.

Along the way, she catches the eye of her dashing spy trainer Roger and rises to the challenge of becoming the spy she never intended to be.

Travel back in time to experience an action-packed 60's spy adventure, brought to you by the same team that brought you Puteri Gunung Ledang and P. Ramlee the Musical.

Kome tak paham Bahasa Inggeris??? Tu la gunenye "English Education"... Kan teman udah kabo... Kome sume idok nak dengonye... Ate kenala teman nolong transelit kan laaa
Berlatarbelakang kan tahun glamor 1960 di Tanah Melayu.

2 orang yang terikat dalam 1 misi untuk menghapuskan ancaman operasi jahat ketika itu. Nora, seorang yang popular dan prima donna ketika itu dibawa masuk ke dunia lain dari yang lain oleh Roger Foss, seorang agen rahsia British untuk menjadi perisik baru organisasi. Tercari-cari di dalam dunia yang kebetulan perlu melengkapkan misi, dan menangkap dalang disebalik kejahatan yang melanda, Nora dan Roger berusaha untuk menyelamatkan mangsa tetapi akhirnya, bertemu 2 hati menjadi 1.

Pementasan teater yang bermula dari 29 September sehingga 16 October yang kemudiannya dilanjutkan pementasannya selama 4 hari tambahan mencatatkan tarikan penonton yang memuaskan sehingga "Sold Out" tiketnya. 

Secara jujur, 3 jam sepanjang teater musikal ini (termasuk 15 - 30 minit rest) tak membosankan dan sebaliknya menghiburkan ngan telatah, aksi dan juga lagu² yang dimainkan.

Nak tau harga tiket???


Well, since i got the tix under media concierge (Free Complimentary), so i can assume the tix price are at

RM120, RM230 and RM350 for seats at the stalls. Yup!!! Dapat duk bawah ok!!! Harga tix paling murah pun is RM30 and RM50 for Upper Circle seats.

It was an entertaining theater musical, with lots of interesting and nice songs combine with the dialogue that make people talking over and over again. Especially Mr. J dialogue yang ala² pelat sebut r = w.

Mr. J and his sidekick
 Divided into Act 1 with 10 scene and Act 2 with 11 scene, it was sure a hell lots of experience and excitement to gained. And the most interesting is, u can never believe it yourself until you see it... Stephanie Van Driesen yang melakonkan watak Betty surely spoke very well Bahasa Melayu... Kalo kita, tengok nama, mesti tak yakin dia leh cakap melayu ngan fasihnya... But as always the idiom say, "Never Judge A Book By It's Cover"

Sebelum kita citer lanjutkan lagi cerite yang dah memang panjang bebeno ni, mohle kita nengok pic² yang teman sempat nangkap ngan kawan teman.






Dengan setiap show yang sold out dan dihadiri pelbagai orang kenamaan seperti timbalan perdana menteri dan juga dicemari Dulinya oleh Yang Dipertuan Agong berangkat menyaksikan persembahan teater musikal ini.

I would say this, it was never a dissapointed 1st time... N Tiara Jacquelina as the Executive Director for this teater was never a let down for all those watching it. Dengar cite nak wat season 2 Teater Musikal The Secret Life Of Nora... Betul ke??? Kita tunggu je nanti ea...

Sapa yang dah tengok??? Apa pendapat kome??? Best??? Yang nengok agi, usoh riso... Tunggu je next teater musikal from this talented Actress/Director for her next 1.

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.