SingaPura-Pura

by 8/11/2011 11:52:00 PM 3 Pengkritik
Venue : Stadium Nasional Bukit Jalil
Match : Malaysia (1) vs (1) Singapura-pura
Date : 28 Julai 2011
Perlawanan : 2nd Round Qualifying Fifa World Cup 2014 Brazil
Final Score : Malaysia (4) - (6) Singapura-pura

Ok... Sume orang pun dah tau camne result dia kan??? So toksah balah lagi... Memang bak kata 1 akhbar tempatan, "Permainan just around 30minit, yang lain sumenye lena atas padang sambil menunggu physio/medic pompuan berlari nak bantu deme (Diolah supaya menjadi best sikit)". Baru nak up coz agak BZ ketika ini... So jom kita lihat.

Keadaan dalam stadium??? Toksah habaq mai laaa... Memang jarang la nak tengok full house camni kat stadium tengok Malaysia lawan (Sampai xde tempat duduk dah). Suasana menyanyi lagu Negaraku, N Sorry to say booing when the Singapore National Anthem is playing. Sorakan yang bergema 1 stadium n aku pun dok sama lompat kegembiraan meraikan gol Safee Sali. Cukup sekadar gambaran suasana ketika itu, jom tengok gambaran sebenar melalui mata lensaku yang mengetip² di dalam stadium.




Oh yaaa... To the Singaporean National Football Team, we are 100% PURE Malaysian n please play fair n square even though during the match it was a strategy, but a lame and fucking bullshit strategy!!!

Kalo hangpa sume nak luahkan perasaan hangpa time tengok game ni, habaq mai la kat ruangan komen naaa... Tapi defend Malaysia memang lemah time tu, xle nak kata apa la kan

Cukup bermadah, kita layankan je r suasana ketika perlawanan naaa ngan pic² seterusnya n komen² bernas daripada peminat² Skuad Bola Sepak Malaysia

Gadis² yang menghiasa stadium malam itu


Ikhwan HotFM pun turut sama memeriahkan suasana di stesen LRT Bukit Jalil

2nd time jumpa Fafau n bergambo ngan dia
1 of kawan baikku yang turut sama memeriahkan perlawanan malam itu. Ahmad Bazli

Haaa.. ni pula rakan² lain yang turut serta

Bola sepak menyatukan semua kaum

Cukup ngan pic² orang yang turut serta n suasana sebelum perlawanan, jom kita tengok di dalam stadium pula

Free kick time 2nd half

Gol Keeper Singapura yang memang lembik sangat

Gol keeper terbaik Malaysia ketika ini - Khairul Fahmi @ Apek

Menunggu sepakan free kick daripada Safee Sali time 1st half



Safee Sali mengambil Free Kick

Safee Sali menggelecek pertahanan Singapura-pura


Pasukan senior Malaysia

Subs Malaysia

Tanah Tumpahnye Darahku

It's Malaysia vs Singapore

Suasana sekitar stadium - Full House Beb!!!

Sampai yang duk atas palang besi pun ada tau
Haaa... Dah cukup??? jom kita tengok lak beberapa pic yang kalo hangpa sume nak letak dialog sendiri memang best.


Adik pegang bola : Bang FRU, tolong jangan halang penglihatan saya laaa

Dialog dia???


Penonton : Apa ni brader!!! Xkan kami nak duk diam dalam penghadang ni je???
Brader polis : Duk diam situ... Orang nak bertugas la

Haaaa... Korang ada pape xpuas ati nak luahkan??? Ce Share ngan keme ni... Keme nak dengo gak... Ate xgitu???

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

3 Pengkritik:

Honey IsyQi said...

yeyehhh...ada jgk put2 amek gambo curva kami,,,even gambo honey xdak...=))

ipa faiza~ said...

singapore mmg choyy~!!

Fayyazmi said...

thanks comment blog saya :)
btw, saya pon g stadium .
Malangnye ta ade tmpt duduk . haha.

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.