Lazada

Bypass Lagi

by 8/22/2011 03:13:00 AM 7 Pengkritik
Yaaa... Kali ni... Teman akan revealkan lagi 2 cara untuk bypass firewall ni sume... Yaaa... Perhatian... Segala skill bypass firewall yang telah anda pelajari dalam tutorial sebelum ni, leh juga dipratikkan untuk melayari website yang telah dimatikan linknya oleh streamyx ngan kerjasama Kerajaan Malaysia.

Kalo anda xingt, or still bertatih lagi... leh la usha² link ni dulu ye


What i'm about to teach is how to use IDM to download through all this blocked link by the streamyx provider n also the ISP provider in Malaysia

p/s - Post ni dah lame type, tapi baru nak publish... Sekiann

Credit to Genuine Kapersy Murah kat FB for this keizinan share

What U Should Have:
Pc+Internet (Of Coz).
Chrome/ Firefox/ IE/ etc.
Link DL yang masih hidup (di sini guna Megaupload sebagai contoh).
IDM (internet download manager)/ download manager yg lain.
Pastikan IDM boleh capture DL dari Internet Browser pilihan korg (optional, kalo x kena DL secara manual).


p/s - all this tutorial is a universal way to bypass any blocked website by any ISP provider
Lets move on to the next step... Although it may take a while for you to configure it... But like what i like to say, play more, learn more


Step 1 - Leech Site

- Just google it and searh for the keywords "Leech site". Eg. Leechking.com
- Type the download url given at space provided. Eg. Megaupload



Step 2 - Download

- Click pada button "download"


- Site ni akan DownLoad file dari megaupload dgn kelajuan tinggi (bergantung pada site leecher). Setelah selesai, click Link yg diberi.


- Nanti IDM akan popup untuk DownLoad Link yang diclick tadi. 
- Taip Link asal (megaupload) di kotak Description (optional- untuk rujukan shj). 
- Click Start Download.


p/s - Download dari Megaupload hanya dibenarkan 1 connection shj.

Step 3 - Terputus or Download Stop Tengah Jalan

Mesti ada antara anda yang pernah download tetiba je terputus download or error occurred n yang seangkatannya. Bagaimana nak selesaikan???

p/s : blackout/ DownLoad time tamat - site leech simpan file dalam masa terhad sahaja untuk free user/ etc).

- Right-Click Link DL di IDM dan pilih Properties.


- Copy Link asal (Megaupload) dan gunakan Link ini untuk DownLoad semula seperti di langkah 1-2.


- Copy link dalam description seperti pic di atas dan ikut langkah seterusnya di pic bawah


- Kembali ke File Properties di IDM, delete Address Download lama dan gantikan link yang baru.
- Click OK. (Kalau Link lama dan baru sama, tak perlu tukar).

  
- Resume semula Download.

p/s - Jika IDM minta download dari mula, Cancel.


Selamat belajar dan selamat mencuba
p/s - *Site leech ini mempunya space yang terhad dan masa yang terhad utk free user.
p/ss - Langkah terputus download bole juga digunakan di Leech Site yang lain dengan menggunakan download link yang sama.

Terima kasih kerana mencuba... Sila la komen jikalau terdapat sebarang pertanyaan

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

7 Pengkritik:

Wadi AR said...

gua nak tanye. amende tu? piss

putra87­™ said...

amende pe cik wadi??? msti xphm kn ape bndanya post ni kn??

Lea IsNaw! said...

ala..nape citer mende ni lambat
kalo x leh bypass wifi usmkk
hehe

Anonymous said...

tukar je DNS address..trus bleyh masuk site2 yg kena block tuh..

putra87­™ said...

slow2 dlu.. post tuka DNS tu xpublish lg.. :D

aShaBuLz said...

ooo..kalau nk bypass buat macam tu ye...tapi kalau nak buy a baju raya for this coming raya macam mana? ngeh3..

iPai said...

uhuh .. apa2 pun trima kasih banyak kat putra !!

hehee .. atleast aku tahu cam ne .. hehe .. yeay !! nanti kalau tv series dah stat balik, senang laa nak download .. hehe

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.