Lazada

Sony Ericsson W8 : The Satissfaction

by 7/20/2011 10:33:00 PM 9 Pengkritik
Ini adalah review yang terakhir sekali untuk Sony Ericsson W8 disebabkan hari ini juga adalah hari terakhir saya/teman/aku memegang dan menggunakannya sebelum dipulangkan semula kepada Nuffnang

p/s - Dah pulang dah petang tadi (Updated)

Kepada yang masih baru di dunia smartphone dan android mahupun Sony Ericsson Walkman, Jom tengok link bawah ni

World's First
A Smart Walkman
It's At Your Finger

Ini adalah kata² terakhirku mengenai telefon pintar ini

Rating : 9/10
Tahap Keterujaan : Siang Malam Duk Godek W8

Di sini, saya akan menunjukkan beberapa ciri² yang menjadi punca keterujaan dengan telefon pintar ini

 Tak cukup dengan hanya melihat senarai keterujaan ini??? Jom kita tengok sedikit menarik dari keterujaan ini

p/s - Ini adalah pertama kali saya merakam video bersuara untuk membuat suatu review.. Please jangan komen pasal suara.. Tau la suara saya seksi kannn.. hahaha


Security System



Security sistem yang ada pada telefon pintar ini hanya dapat dilihat di beberepa jenis dan jenama telefon pintar sahaja... Kenapa??? Saya kan pengguna Nokia dan dahulunya penggemar Nokia... Dan semestinya, Nokia tidak mempunyai security system seperti ini, (Ye Ke??), sebaliknya, hanya menggunakan standard keylock system... Nak tengok lebih lanjut??? Layari video di atas





Tak cukup dengan video di atas... Jom saya sajikan anda lagi ngan hidangan video yang lagi enak tapi tak boleh ditelan mahupun dikunyah dan dimakan sehingga kenyang... Cuma dapat lihat dan katakan :-

"OOOOOOOooo... Menarik juga... Rasa macam kena ada 1 ni"







Dan video terakhir sajian penutupan review ini


Sekian sahaja review mengenai Sony Ericsson W8 Walkman... May the best review win... Hopefully i'll win it.. Tq Nuffnang N DiGi for giving me the chance to get my 1st hand on this smartphone

Wish me luck n doakan saya dapat "Review Best" untuk terus membawa pulang Sony Ericsson W8 Walkman

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

9 Pengkritik:

DelarocCa said...

yg xbestnya psl phone nih guna android 2.1 yg mana xda multitouch n xleyh install app dlm memory card..kena root phone dulu baru la leyh save app kt memory card

putra87­™ said...

yup.. but still best lg r pki... even kna ssh pyah skit... rsnye leh settng kot nk ubah.. kna tgk user guide...

Cik Eka said...

hehehe...semoga awak dapat menang henpon nie..yeahh....hehehehe

Hafiz =) said...

TERBAAEK!
p/s:ayt mcm cter boboiboy! =p

Wadi AR said...

canggih tu bro. meh share ckt

DelarocCa said...

lebeh krg xperia x8 yg aku guna skunk ja aku tgk..mmg xleyh nk ubah dah scra halal save app dr phone sony tuh..kena guna scra haram yg rmai da wat trmasuk la aku..cuma aku takut ja nk upgrade os android terbaru nya scra haram..kang satg brick tepon aku..haha

putra87­™ said...

Cik Eka - tnx
Hafiz - hahaha.. xsngka lak leh mcm citer tu ea..
Wadi - haha.. nk share cmne??
DelarocCa - oooo.. haha.. coz ni 1st time pki smartphone ade android.. sblm ni takat pki nokia 5320 je.. takat leh gne tepon, msg pn dh ckup.. ttba dpt pki hp ni.. mmg best la kn..

izfanora said...

wah.. gaya bercakap mcm dekat tv.. huhu.. :)

kak ina kl said...

GOOD LUCK BUAT KAMU..

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.