Lazada

Selamat Datang Ke Laksa Janggus

by 6/18/2011 04:32:00 PM 1 Pengkritik
Yaaa.. Bertemu kembali kita dalam segmen lain pulak.. Asik² segmen tutorial... Mentang² le Malaysia skang dah blok banyak jenis filesharing... katenye piracy la kan... Ketepikan sume itu dulu... Jom kita meliurkan diri ngan melihat paparan pic yang mungkinlah membuatkan anda terliur... N komen teman mengenai tempat makan ini...

Bersamaan ngan 11 Jun 2011, teman telah p berjalan² pusing² Pulau Pinang... Maklumle... Insyaallah grad bulan 9 ni... So alang² hari dah nak terakhir kat Pulau Pinang (Termasuk tanah besar k), kami pun p le berjalan² ngan pakcik kami n her wife... Dan semestinya... kalo dah berjalan, xsah kalo xdisi perut ini ngan hidangan yang agak bleh tahan menyelerakan... Haaaa... Apa dia??? Jom tengok pic ni... Biar pic je jadi juadah santapan or orang putih kata... Teaser la....


Oh yaa.. pic di atas adalah selingan je... Coz pas teman p menyantap selera di kedai makan ini,, Kami p melantak doghoyan le pule... Haaa.. baru teman tau ada banyak jenis durian... Ingatkan D24 je... Rupenye ada macam anak sedara Nikon D series la pulak kann... Haaa... So kami pun try le D204... Well.. Sedap... Mana nak try??
The path way is along the road from Balik Pulau to Tanjung Bungah... From this road, you will encounter various kebun durian and durian stall to try on... Where is the durian sneak peak???


Ok... Enough of the teaser... Tau xsume orang suke makan doghoyan... Jom beralih kepada main topic... That is Laksa Janggus... Where it is located??? What so special about it??? N What does it have??? Here r my review...


Where is it located???


What so special bout it???


Haaa.. Ni la laksa Janggus... Specialty kedai ni... N ada lagi 1... Pisang goreng dia... Digoreng ngan pisang awak... Xtau pe tu pisang awak??? Bak kata p.usu ku... Pisang awak ni ada biji² kalo nak dibandingkan ngan pisang yg lain... N rezeki kami aritu... Pisang goreng kami xbanyak biji... N it doesn't dissapointed us... Y??? Tunggu!!!

Operation time???


The turnaround of this kedai makan???



As you can see from the picture above... Nampak cam sedap je kan ramai orang dok beratur nak p bli makanan dia??? Haaa... Tink again...

Actually... Laksa special dia xspecial langsung!!! Rasa cam biasa je... Laksa opah aku masak lagi sedap... Xpun laksa johor m. usu aku masak g sedap... Huh!!! What a dissapointment... Ingatkan sedap le... Tapi lain orang lain rasa ye x... So terpulang pada individu...

Another turnaround of dissapointment is the management... Bak kata p.usu ku... Bajet je ramai orang beratur... Tapi nak bli laksa beratur tempat lain... Nak makan tempat lain, nak bungkus tempat lain... Bayangkan la kami orang baru nak datang... Tetiba nak makan tapi terberatur kat tempat bungkus... Last² xle order kat tempat bungkuih tu... Kena laa bratur balik kat tempat yang makan... Xke susah???

N nak order pisang lak kena beratur lain... Order air pun beratur lain... Bajet nak tunjuk kedai dia orang ramai datang ngan cara beratur panjang laaaa... Laksa xsedap ana... Nasib la pisang goreng dia sedap... Leh la tebus peluang kedai makan tu... Even pas dah lama xpanas, the pisang goreng still sedap n lembut dimakan... yaa... This is the only satisfaction of this kedai makan...

My rating??? 4/10... Coz pisang je sedap... Hahahaha... Any comment dari yang pernah try tempat makan ni???



putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

1 Pengkritik:

iPai said...

tak suka durian .. uhuh ..

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.