My Top10 Malaysian Female Artist All Time

by 6/14/2011 01:22:00 AM 3 Pengkritik
Plzzz Don't Be Jeles Of This Womanitas List That I Like Most

The all time until recent days, my top10 Malaysian Female Artist of all time... N Sori... Malas nak rate ikut kedudukan 1-10... Coz rambang mata nak memilihnya... hahahahaah...

The list comprise of my all time favourite, new artist that just arise that has been my favourite since then, n many more... Ok... saya tertarik ngan mereka... If any of the gurls rasa xpuas ati nape tertarik ngan mereka² ini... Sebarang aduan sila ke balai polis ye... Coz sini bukan kaunter aduan...

Let the picture speak all of it bout my favourite

Lisa Surihani - Dah penah wat post pasai dia time besday dia kat sini

This is my choice for My Lisa Surihani :P


Haaa... I Like so much bout her... Malaih nak corite... Wat pompuan² sume jeles je... Dorang slalu kata... Xabis² ngan Lisa... Macam la Lisa nak kat kita kan?? kan³??? hahahaha... 



Sarimah Ibrahim - My all time favourite artist since my childhood

Setelah lama xmuncul kat kaca peti LCD dalam Konsert AF9, dah gemuk rupanya.. haha.. opss.. Silap... Berisi sebenarnya... Mestilah cover gegurl yg i minat kannnn... Ahaks!!


Since her appearance in NTV7 hosting the kid's segmen... Dia wat aku tertarik dengannya... Yolah.. Kacukan namanya... Ane la xlawo kannnnn...

K... Cukup r 2 dulu as teaser untuk saja wat pompuan sume benci ngan laki² cam aku coz suke pompuan cenggini kan.. Hahahaha... Tapi last skali i will tell the reason why i like them... There is a reason for every liking... :P

Jom tengok lagi 8 gadis² yg dah xseberapa gadis sangatlah... hahahaha...


Rozita Che Wan - Rasanya start minat dia dalam cite Spa-Q

Ok... She's sexy, gorgeuos, n beautifull... haaaa... Wat mata laki² len kadang² tersembul kuar kalo tengok dia r... Xtipu wei... Realiti... Laki² jangan nak tipu naaa... Macamla korang xbernafsu tengok dia kan... hahaha... opsssy...


Malaih nak cite panjang.. Hangpa sume judge sendiri je r... Kang ada yang xpuas ati kang.. hahaha... Just joking k...



Nora Danish - A beauty in the eyes

Padahal semua pompuan yang aku pilih ni is a beauty in my eyes... hahahahahaha... Ok.. Cukup²... Kang over lak, kena gam xpasal²... Walaupun dia janda... but still, she maintained the... ermmmm... Hahahahahaha... Sori r teroverboard... Body... hahahahahaha

Biar gambo je r jadi tatapan mata... hhaahahahaha..





Tiz Zaqiyah - Melonjak namanya disebabkan Nur Kasih

Tak dinafikan r, disebabkan Fenomena berkasih-kasihan yang menerbitkan Nur di wajah dalam Nur Kasih yang watkan aku tertarik dengannya... Ohh My Tizz Zaqiyah... Sungguh tamak teman ni... Sume ko nak kannnn... hahahaha..




Nur Fazura

Xtau nak cerite camne... Suke dia rasenye sejak ada 1 cite apa ntah... Xingat tajuk yang dia jadi isteri sangatlah baik tapi si lakinya, leh lak p bersenda² ngan majikannya sampai lupa si bini kat kampung... Haaa.. Xingat la cite pe... Tapi siri kat TV3 la...

Nah, gambo pilihan teman untuk Nur Fazura





Fara Fauzana - Hot FM Permulaan Kariernya

Yaaaa... Sejak sora dia kuar Hot FM sampai le ke kaca layar yang xle disentuh langsung orangnya tapi dapat dilihat melalui mata je, wat aku terpikat dengannya... walaupun orang kata pehanya besar... 

But she is the best DJ for now after the fall down of Linda Onn... Toksah cite panjang... Ni bukannye nak kenalkan 1-1 kat korang pun... Nak tunjuk korang je sape gegurl pilihan n idaman teman.. hahahahaha...


Oh ya... Aku penah tangkap pic ngan Fara time dulu mula² Jacobs Walk's of Life... Xtipu Wei!!! Hahahaha... Siap tangkap pic sebelah² g... Hahahahaha...




Ella - Ratu Rock Negara

For now, rasenye xde sape lagi yang dapat gantikan gelaran Ella... Xkahwin lagi... But she's still beautifull... Suke ngan sifat manja²nya... Auwwww... hahahahaha... Dah²... Xle panjang²... Nanti xpasai² kena serang komen bertubi²...





Ana Raffali - teman pun pernah gak wat post pasai si gadis berbaju kurung bergandingan ngan gitar ni d sini

Yaaa... Kenapa saya suka dia... Sebab berbaju kurung pun ye... Men gitar lagi lah ye... Hahahaha... Macam pompuan melayu terakhir pun ada Ok!!! hahahaha...





Yuna - Indie gurls that rock my world

Yaaaa... Mula² kenal dia ngan lagu indie dia... Yaaa... She's wearing tudung... Although dahinya agak luas... orang kata, dahi luas, bijak orangnya... Memang bijak pun kan... Lirik dia wat sindiri... Anugerah dah banyak kali menang... Ada sound engineer sendiri... macam² la tarikan si Yuna ni... Suara pun sedap sekali...



Ok... Itulah dia my top10 Malaysian Female Artist that i like... Persamaan antara mereka semua??? Except Yuna coz dia pakai tudung kann...

  • 9/10 of them berambut panjang... Ok... Ntah nape... I like pompuan with long hair... Suke sangat tengok... Hahahaha... Rasa cam nak belai² je... Ok... Dah kahwin nanti leh r belai slalu...
  • Muka cute, comei, georgeous, n macam² lagi r... Malaih nak sebut bnyak²...
  • Some of them are beautiful wearing baju kurung... Ok... I Luv to see gurl wearing baju kurung... Lagi lawa ok daripada anda pakai baju sexy mexy yang wat mata kami tersembul kua luas²... Jujur ok... Kalo laki nafikan ni... Korang xde nafsu ke apa??? hahahaha
Haaa.. cukupla tu... banyak² kang, ada orang anti kita la plak kan... So... jangan malu, jangan segan, drop by ur comment... segala komen anda amat dihargai... Segala kejelesan sila letak ketepi k... Saya suka je... Nak dapatkan mereka dalam list bakal isteri sangatlah jauh panggang dari apinya... Jauh kerak dari dasarnya... Jauh langit dari daratannya... Haaaaa... Kan dah berperibahasa bagai...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

3 Pengkritik:

iPai said...

leh undi tak ? saya suka rozita che wan .. uhuh

putra87­™ said...

Hahaha... maaf... sbarang undian xakn dlayan.. :P

Anonymous said...

ko prazen x putra.. nomination goz lik dish ikut sequence .. goreng, girang, garang, goyang, goyang2, ehem2, gayung, gu2yang, giguyang and not least gigoyang. kes x dpt undi ler ni.

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.