Sedetik Lebih D USM Kampus Kejuruteraan - The Beginning

by 4/23/2011 09:15:00 AM 2 Pengkritik
Assalammualaikum, selamat pagi, ohaiyo gozaimas, Gud morning and smell the coffee (Kalo minum la pagi² ni) to all the readers, viewers, friends, family and sesapa je la yang view blog xseberapa ni...

Final Exam Paper ku hampir bermula minggu depan... 25, 26, 27 dan 29 April detik penantian kertas untuk ditulis di dalam dewan peperiksaan yang mungkin kesejukannya xterkata sampai ramai bawa sweater n bagai coz sejuk sangat... Reason type post ni??? oh welll... Just tinggal tambah tolak 2 bulan lebih (tu pun kena tunggu result xrasmi kuar) sebelum meninggalkan tapak kaki yang besar bersaiz 9-10 ni daripada USM...

Teringat lagi kenangan 5 tahun yang lalu (yaaa... aku extend setaun ok)... Ketika mula² mendapat tawaran masuk ke USM... USM??? Kat mana tu??? Siyesly... aku xtau pun time tu wujud IPTA kat Malaysia ni bernama USM... Coz time tu yang aku tau... Just UTM, UM, UPM, UKM, UTP n beberapa lagi la... Jenuh teman nak menyebutnya 1-1...

Tengok² dapat masuk USM Engineering Campus... Ohhh.. Alhamdulillah... Dapat gak masuk U... Ngan kos pilihan... Tapi pilihan ke 5 out of 8 ke 10 pilihan yang diberi (Dah lama xisi borang UPU... xingat dah...)... Iaitu Polymer Engineering... Mana kampus tu??? Sila lihat pic dibawah...


Oh ya... sekali lagi bermain di benakku... Kat mana kampus tu???

Maka... bermulalah kisah hidup kemasukkan seorang lelaki yang akan lebih dikenali melalui nicknamenya daripada nama asalnya iaitu putra87®


FYI... Teman masuk USM lambat sehari... Besela... time tu... ikut cakap family... Ade hal apa entah pun dah xingat... tapi yang pasti... bukan aku sorang je la yang masuk lambat time tu... Adela beberapa orang yang masuk lambat yang salah sorangnya akan menjadi Rummate ku di bilik ketika 1st Year... Khairul Izzam... Or lebih dikenali as ijam...

Cut to the chase... orientasi bagai itu dan ini... Berkenalan ngan rakan baru dari pelbagai kaum, Cina dan India sampai aku sendiri kasi nickname melayu kat diorg... padahal nama dah elok² nama india... senang² je aku kasi nickname Lan (Agilan) dan Mat (Mathialagan)...

Oh ya.. ni la School yang aku belajar ketika ini... p/s - USM merupakan Universiti pertama di malaysia yang menggunakan pusat pengajian @ School berbanding Fakulti... So jangan terkejut kalo dak² USM sume sebut skul² ni... walaupun kecik² dulu diorg pegi "Skul"ah rendah and "Skul"ah menengah...


Maka bermulalah kehidupan seorang pelajar or up skit title tu... Siswa USM Kampus Kejuruteraan pengajian kejuruteraan polimer di pusat pengajian bahan dan sumber mineral... Nak tau kisah selanjutnya??? Nantikan episod selanjutnya...

Silat Cekak Warisan Mutlak, Life as a sharer in USM dan detik² di USM Kampus Kejuruteraan...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

2 Pengkritik:

lea said...

tak pernah usm b4 ni?
tipu benor...

haha

iPai said...

semua org buat post sedeyh2 dah ..

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.