Lazada

10 Perkara Kalau Putra87® Cakap

by 4/25/2011 10:05:00 PM 3 Pengkritik
Assalammualaiku... Salam sejahtera, salam 1 Malaysia dan salam² sebagainya lah...

Nak tau ape lelaki selalu kata??? Betul atau tak??? Well... tanya la aku kan.. Aku kan berjantina lelaki... Kalo hangpa sendiri lelaki pun xtau... Try tengok kat dalam seluar... Lelaki kah anda??? Hahahaha... Sori kerana kelucahan sementara ini...

Ok... Benda ni dapat kat FB @ lebih dikenali ngan nama panjangnya Facebook... 10 Perkara kalau Lelaki Cakap... Betul ke idok??? Well... Sedikit penambahan daripada diri ini yang bergelar lelaki untuk menafikannya or mengiyakannya...

Sekadar Pic Hiasan Ikhlas Diculik Daripada Pakcik Google

10 Perkara Kalau Lelaki Cakap


1. Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
    Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

   Kata Pujangga putra87®: Kadang² n mostly of the time tu agak BZ la... BZ ke??? Duk sibuk tengok muvi, men game, nak stadi, p makan, kuar ngan kawan n sebagainya lah... Kira BZ gak la kan... Tapi boleh juga disamakan ngan nak melarikan diri daripada meneruskan perbualan di SMS or di talian tetap or berbayar... Xgitu lelaki² sekalian??? Nape kata gini??? Well... kadang² n mostly of the time gak la... Bile tetiba masuk 1 topic yang tidak menyelesakan... Terasa macam nak larikan diri lak... Kang cakap terang², si dia sakit hati laa... Merajuk laaa... Xke susah nanti nak kena pujuk???


2. Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
    Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

    Kata Pujangga putra87®: Apalah yang nak dikesahkan sangat benda² kecik ni... Tapi bese pompuan, benda yang laki anggap kecik, bnda tu la yang diorg anggp besau bebeno.. Xgitu kaum² hawa sekalian???... Contohnye la... Kononla ade awek... Konon je k... Awek tu kate kat kita la... "Awak... Maaf... Lewat sampai... Tren lambat tadi"... Pastu aku jawab... "Xpe... Saya x kesah... Kita bukannye nak kejar masa pun..." Haaa... Bukan perli k... Kenyataan... Xkesah pun...


Ni baru 2... Mana lagi 8 kata² bernas si putra87® ni??? haaaa... Jom tengok selanjutnya...



3. Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
   Maknanya: sebab lame sangat berkawan.dah terbiase. So,x leh nk develop feeling more than a friend. Takde sbb laen. Mase nak dulu, korg yg jual mahal sape suruh kan. Sori la ea.

     Kata Pujangga putra87®: Actually... its not like the meaning of the above... Suke... ade... Mungkin... Tapi maybe senang kata la... Not my taste (Mostly will say like this in their heart) n saya xsedia nak lebih² ni (Not all guy akan cakap seperti ini). Tapi maybe gak ade true apa yang dimaksudkan kata² di atas... Well... dah tackle lama², kenal lama², dah start develop feeling for each other... pastu... time kita nak... Dia cakap xsdia plak... Lama punya lama tunggu... Last², this develop feeling xke leh berubah.. lagi² when in the mean time, someone suddenly cross the lane into the territory (Xpaham??? Try translate)...


4. Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori. Tetido tadi.
    Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

    Kata Pujangga putra87®: Ohhh... Ini xle tipu... Kalo dah betul² tido... Kol la bape banyak kali pun... Dalam ati ni kata... "Kaco je la orang nak tido... xle tengok orang senang skit..." Even kol ibu n abah or family pun xangkat... Ni kan kol dari seorang pompuan... So toksah la marah² kat kami kalo memang kami ngantuk time tu sampai xangkat kol hangpa sume... Bak kata receptionist yang akan jawab kol xangkat, 'Please leave a message after the beep'.


5. Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?
   Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh. Tolong la pham.jgn la pk -ve sgt. Ape pon yg kami buat,utk future.

    Kata Pujangga putra87®: Yup... Its true... kami suke tangguh² keje ni... Stadi last minit pun mostly kami gak... Wakakaka... So nak senang cite... time sebelum diajak kuar tu... Dalam dilemma... Nak kuar or x... Last² decide what best for us... Bukan nak dissapointkan g sebelah pihak... Tapi... nanti free, orang kol la n kita kuar k...


6. Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
  Maknanya: mmg kami tak memilih pon. Kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je. X semestinye kene lawa.

   Kata Pujangga putra87®: Haaaa... nak kata memilih, standard laki r... Semestinya nak pompuan yang lawa, gebu, comei, ayu, sopan santun n lemah lembut n bagai la... Tu lum yang ikut sunah Nabi cari pompuan berdasarkan 5 perkara penting... Tapi... Bile dah suke... Xdenye kami pilih² dah... Janji kami terpikat sudah ngan diri anda... Xperlu nak lawa², coz anda memang dh lawa depan mata kami... Janji pakai the appropriate attire cukup... Nak lawa lebih tu 1 added value la kiranya... So xdela mata kami sedap memandang sampai kena pandang orang len time kuar sama² kan...


7. Kalau lelaki kata: i tak kisah penampilan u macamana pun.
    Maknanya: jangan la mekap sgt doe. Pnat nau tggu.

    Kata Pujangga putra87®: Sangat menyetujui kata² ini... Asal lawa, sedap mata memandang, n cantik pada mata kami cukup... Xperlu la nak berjam² kami tunggu just nak pakai mekap la... pakai eye lashes la.. maskara la... well... Kalo dah kena time kuar tu anda leh solat... xke hilang juga mekap anda tu??? Be natural la... Xperlu nak over² ni... Bersederhana je k...


8. Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..
    Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

    Kata Pujangga putra87®: Haaa.. Ni betul gak... lagi² kalo ade hal urgent tetiba dapat SMS... sorila... Urgent sngt, next time kta kuar lg r... Bukan xmo kuar lama²... Tapi kang ade org kat umah marah... Lagi² kalo anda tu masih dibawah tanggungan keluarga... Kang kalo family dah dok bising sampai telinga merah menyala... Chance utk kuar ngan angpa??? Sangat la tipis...


9. Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..
   Maknanya: saya tipu je. Saya tak kesah pon. Lelaki tak detail nk pilih ape2 pon. Saje nk bg awak mrajok. Sbb awak comel ble mrajok. kihkihkih

    Kata Pujangga putra87®: Hahahahahaa... Besela... sume orang mesti nak cari yang perfect utk diri masing² kan... tapi ade papatah yang selalu mengatakan... Xsume yang kita minta pasti akan kita dapat or perolehi... So... if saya dah ada awk... Bersyukurla (Penah xbersyukur ngan pemberianNya dan ditarik balik... Sangat Padan Muka)... Bukan senang nak dapat org macam awak... Lagi² kalo dapat yang memang ade ciri² yang kita cari... cam pandai memasak ke... jaga solat kita ke... So all the 'Saya suke pompuan camni, camtu' is all just a bulls**t...


10.Kalau lelaki kata: u keje kat mana? as what?
    Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je. Kalau keje besau. Taste pon besau gak. Hantaran besau. Demand musti tggi pnye. Nk jage standard la kate kan.

    Kata Pujangga putra87®: This is true... lainla kalo pompuan tu xkesah ngan orang macam kita taraf rendah sikit daripada dia kan... Tapi on this issue, xmampu nak kasi pendapat... Coz xpenah lagi terjebak dalam percintaan or berkasih sayang ngan orang dh bekerja ni... Coz terasa macam xlayak lak ngan dorg... lagi² still belajar n bergantung kpada FAMA N PTPTN... But there is a word where, People's always say, love is blind, cinta itu buta... So... Anything might happen...

*punye la senang nk pham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.tata~

Tamat sudah kata² yang xseberapa ni daripada teman... Ate... Kalo ade sebarang komen ke, nak tambah ke... silakanlah...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

3 Pengkritik:

nurul honey said...

hahaha..begini upenye~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahahaha...teringat citer xxray :)


jom singgah entry baru :)

Rezeki Cintabunga mencurah² ke dalam gandum! heheh

lea said...

hahaha..
bila si putra mengeluarkan kata-kata pujangga nya..

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.