Lazada

Cinta Kontrak

by 3/30/2011 12:19:00 AM 8 Pengkritik

Assalammualaikum, dan selamat malam kepada yang dah nak tido dan berselimut ketat² japgi... Yaaa.. Napa topik ini tetiba naik?? Kenapa?? Mengapa?? Bagaimana?? dan Apakah cerita disebalik topik ini???

Arrrggghhhh... Penatla aku nak jawab banyak² soklan ni... So disimpulkan la di dalam 1 post dan penulisan (Type jer.. xtulis pun...).. Anda nak tau camne itu or apakah yang dimaksudkan ngan cina kontrak??? Jom baca entri ini... 


Well.. actually... terjadi pada diri aku, bukan cinta kontrak r... tapi more to kapel kontrak... Well... camne berlaku??? hahaha.. Dah la aku ni memang suke gila²... 

Well... Situation ni pun berlaku kat my lil' sis kezen... Where she make a deal with this guy, a friend of her to make that guy ex-gf jealous of her...The story is, this guy want for his ex-gf to go away from his life for now, but that ex-gf keep nagging her until he feels uneasy... So.. they decided to change their relationship status in facebook... Guess what??? Ramai la pulak yang tetiba support her to be in relationship... And ada gak yang bernada kecewa sikit, n ade gak yang lain dari yang lain terjadi... Such as?? Yaaa... suddenly that guy ex-gf asking who is that gurl, bla² bla³ and goes on goes on... (Paham² je la mesti banyak tanya punya)...

And so, the story begins... How it ended?? Beats me... How should i know... I'm just an observer... and yaa.. for my story, let it goes with the flow... Hahaha... if suddenly, the contract becomes a legitimate relationship... Well... what am i waiting for.. Just grab it... and smile all the way longgg until reaches my ear... hahahaha...

What a beautifull life when you've been given so many choices but the sadness is, at the end... You just got to choose 1 only...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

8 Pengkritik:

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

how about .. if plan cinta kontrak tapi kekal :) me relationship also start from contract relationship :P .. 72hours only .. now mau masuk 6 month suda :D

me suya said...

tak pernah ade istilah cinta contract.. hahaha,

Bercinta tu pernah ke tak pun tak sure.. ngeh3

putra87­™ said...

@suya - huhu... sbb tu xkate situation yg dialami ni cinta contract...
@ratu - really?? woww... contract dr 2hari jd 6bln.. wow!!!

Cikya said...

wah, kontrak cinta dan cinta kontrak.

selalu novel jer buat macam ni
real life tak pernah jumpa..
thumbs up for your lil' sis cousin..
misi membanteras ex-gf yang tak leh terima hakikat.. :D

mye said...

jgn brmain dgn cinta jka anda blum2 kuat utk mghadapinya..
huhu

Schubert Serenade said...

i've been in this situation b4...i mean ur "cople contract" situation...it's fun ok!!haha...

saje terjah blog u:))

**::CIKNUURUL::** said...

cinta contract??,.wooo,.xprnh jd lg,.dn xtrase nk try,.hehe,.si ratu dr cntract 2 hri jd brbulan2 lmenye plk?,.wow,cm best tuh,.lekat trus prsaan cnta,.hehe,.

Hidaya Sarbini said...

hehe..dh mcm cite kt novel plak.. =)

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.