Lazada

Ayam Uncle Bob Pasar Malam Taman Pekaka

by 2/23/2011 07:45:00 PM 3 Pengkritik
Assalammualaikum, salam 1 Malaysia dan salam sejahtera to all bloggers and post reader... Selamat bertemu kembali kita di ruangan meliurkan lidah dan perut anda supaya sentiasa merasa lapar... hahaha... Tengok title post pun dah tau kan... Pasar malam... Selalu tak anda semua pergi ke pasar malam??? Apa yang anda beli di pasar malam??? Paling banyak pernah habiskan berapa RM just untuk makanan pasar malam???

Hurmmm...(Sambil kira² guner jari baper penah aku habiskan just untuk pasar malam)... Paling banyak setakat ni pernah habiskan untuk aku sorang makan beli kat pasar malam is dalam RM15... Aku sorang je makan tau!!! hahaha... Nak tau ape aku makan??? hurm... Sedikit teaser la coz ahad yang lepas, baru jer pi pasar malam kat Taman Pekaka, Nibong Tebal, Pulau Pinang... 

Ayam Uncle Bob yang berharga RM5.50 datang dalam 2 choice, standard tak pedas @ nak tambah pedas
Haaa... Pic atas ni baru teaser skit... Anda semua pernah dengar pasal ayam Uncle Bob tak??? Kalau sesapa yang dari KL, Selangor N Putrajaya (Aku la tu), mesti pernah dengar, try rasa dan tak lupa juga jadi pelanggan tetap ayam jenama ini... Well.. Actually, this is the first time aku jumpe ayam Uncle Bob ni kat Penang... Setelah 2 tahun pi pasar malam area Parit Buntar dan Taman Pekaka, memang tak jumpa la ayam ni... Dan baru jer Ahad yang lepas ni, terjumpa ada orang bukak slot jual ayam ni... So apa lagi... Beli la... Try la.. Siyes tak rugi mencuba... Nak tengok camne rupe ayam²nye???...
Ayamnya kurang tulang, nak pedas?? mintak penjual kasi pedas skit... pastu jangan makan dulu, time dkat² kul 10 baru makan, kepedasannya pasti akan sangat terasa
Haaa... tu baru 1 menu yang dibeli kat pasar malam... Baru RM5.50 habis... menu lain??? Satay, Kebab, Air tebu 2 dan nasi ayam panggang 1... Jom tengok rupe makanan² pasar malam ni... haha... N bape harga yang telah aku habiskan untuk aku sorang makan... wakakaka..

2 air tebu just untuk aku sorang minum...Jangan terkejut ya semua... memang bese minum air sampai 2... tapi sebab air kelapa dah abis, tu yang beli 2 air tebu... Kalau tidak, 1 air kelapa, 1 lagi air tebu.

Nasi ayam panggang ni sedap... well... kadang² tuka menu kat kedai makcik yang jual ni... kalo malas nak makan ayam, bese beli nasi tomato lauk ikan keli... pastu tukar pulak ngan ikan keli panggang... Pergghhh.. Memang sedap r...

Haaa.. Satay ni ader 20 cucuk... so harga dia dalam RM6.. coz 1 cucuk = RM0.30.. Murahkan??? N ayam dia besar² gak...
Itulah saja lauk² yang ku beli di pasar malam... Bape total semuanya??? Hurmm... Satay Ayam RM6, Nasi Ayam Panggang RM3, Air Tebu 2 RM2, Kebab (Takde pic coz dah lapo sangat sampai terlupa nak tangkap) RM2.50 dan akhir sekali Ayam Uncle Bob RM5.50... So total semua baper??? Kira la sendiri yer... hahaha... 

p/s - Try la ayam Uncle Bob... Tak rugi merasa... Dan apa pula yang anda selalu beli bila ada jer pasar malam di tempat anda??? share² la yer...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

3 Pengkritik:

d2z said...

dah try ayam uncle bob tu..sedap2.. :D

Lea Isnawi said...

dh mcm program jalan2 cari makan la pulak.

putra87­™ said...

Lea - hehe.. mmg untuk jalan² cari makan pun.. tgk kt kategori tags laa.. :P

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.