5 Destinasi, 5 Jam, 1 Tujuan

by 1/09/2011 04:14:00 PM 0 Pengkritik
Assalammualaikum semua dan bertemu kembali kita dengan entri terbaru yerrr...

Dah tengok tajuk post kan??? haaa... xder pape sangatla... just nak borak2 jer... sebenarnya dah beli kasut baru... hahahahah... Nike Elastico 5, terpengaruh sebab 1 of my cousin time dia datang semenanjung krismas aritu, dia nak beli kasut futsal... Tapi kat sarawak mahal la pulak dan dia cakap warna yang dia nak cari xde... Dan entah macam mana, aku pun memang sebenarnya nak cari kasut sukan baru... hoho... Maklumlah... kasut dah lama, dah nak hancur... wakakaka...

Nike Elastico Yang Aku Baru Beli... p/s - pic nih amik kat website jer... nak amik pic real, warna kat camera HP xsama ngan warna kasut lak...
 Nak diikutkan cerita asal la... 1 tujuan jer... nak cari kasut ngan kawan ari sabtu, semalam lah yer... Nak beli kat al-ikhsan la sebenarnya... soooo... berjalan la kami ber-2 just nak beli kasut... Dari USM Kejuruteraan ke Pacific, kami tuju pula ke Al-ikhsan seberang Pacific... Kat al-ikhsan xder plak saiz 9... ish3... dah r kaki ku besar... yang ader saiz 8.5 dan 10... dan kami teruskan perjalanan kat tempat lain pulakkkk... Nak tau mana??? Jommm...


Nak dijadikan cerita lak, singgah Sunway Carnival punye al-ikhsan dan akhirnya dapatla jumpe kasut tu saiz 9. Apa lagi, beli la... Yang kawan sorang lagi tu pun beli, tapi kasut lain laaa... N Dalam pas beli tu, tengah jalan², entah camne, boleh pulak terkeluar kata nak beli external harddisk... Next Destination???

Taman Pekaka.... wakakaka... Dah dekat dah ngan kampus dah... singgah la Taman Pekaka konon nak beli external harddisk la... tengok², 1 kedai jer buka, survey la... 500gb - RM169 (External Harddisk), tapi 1tera plak RM178 tapi bukan saiz kecik atau lebih dikenali sebagai Sata... Tetapi saiz besar, internal harddisk atau dikenali sebagai IDE... Xpaham bahasa komputer ni??? xper... nanti belajar yerrr... hahaha...

Dah survey², tepon lak tanya abah harga tu ok ke tidak, abah kata, Sata leh dapat RM170 kalau 1tera... So next destination??? ECONSAVE Parit Buntar... wakakakaka... alang² dah singgah sana, kami pun membeli belah... tapi beli barang makanan je r... Honey Star N Susu Dutch Lady Strawberry jer yang ku beli... harga lagi murah banding kalau beli kat Pasaraya lain... Kat Econsave kononnya nak tengok external harddisk, tapi xderla... Cancel, hari lain tengok dan survey... Akhirnya kami balik...

Begitulah kisahnya... Dari jam 2.30 petang hingga jam 6.30 petang... 5 destinasi dalam 5 jam ngan 1 tujuan... Kalau keluar ngan awek, 5 jam pun xtentu leh pegi 5 destinasi... entah² stuck kat 2-3 destinasi jer... paling koman r, 1 destinasi jer... tul tak??? Anda Setuju??? hahahaha...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.