Korbu - Gayong Ep. 2

by 12/24/2010 04:54:00 PM 0 Pengkritik
Ok... Dah lame xtype pasal pengalamanku kan... So... Skang aku akan sambung ape yang dah aku type sebelum ni, pengalamanku Hike Gunung Korbu dan Gunung Gayong...


Perjalanan mendaki dimulakan di Empangan Sultan Azlan Shah... Yer... Seperti dalam pic... Sebenarnya ada 2 jalan nak naik Korbu, tapi sebab kami xbuat Trans Titi, walaupun Trans Titi v1 yang bermula di Korbu, so basically, akan bermula di sini. Apa tu Trans Titi??? Haaa... Tu adalah codename yang diberi Hikers² dalam menawan G7 Malaysia...

FYI, Trans Titiwangsa ader 2 version :

v1 - Korbu, Gayong, Yong Belar yang biasanya ambik masa dalam 4-5 hari.
v2 - 7 Gunung G7 Di Semenanjung yang boleh mengambil masa dalam seminggu... (Kalau salah tolong betulkan).

Ok... sambung cerita, dimulakan ngan naik lori... Dah macam PATI lak baru nak masuk Malaysia... Hahahaha... so... untuk lebih lanjut, biar gambar yang terangkan ea...


Di salah 1 tempat kami tidur setibanya di Empangan. Bergambar sebelum mendaki 1 kewajipan...

Pemandangan sungai yang memanjang dari empangan.
Dengan Shahrul, Sai N Kekupu(nick FB). Dan disinilah aku dapat nickname "SEXY"

PATI² baru nak nek lori antar pusat pendakian.
Loji Pembersihan


Empangan Sultan Azlan Shah. Cantik kan???

Empangan lagi, tapi lebih dekat.

Gambar empangan dari atas... Berapa dalam la air ni kan??
Ok... ini baru pic empangan... jom kita lihat pula pic keindahan alam ciptaan tuhan yang terbentang luas menghijau.. Sungguh indah dan nyaman.






Pic diatas ialah sungai sebelum sampai empangan kecil dan checkpoint pertama tapak permulaan pendakian.

Empangan kecil sebelum ke tapak permulaan Hiking Korbu

Kewajipan lagi bergambar sebelum mulakan hiking.
Semestinya, 1 kewajipan sebelum start hiking, kita kenalah bergambar dulu yer x?? hohoho... Ikuti sambungan kisah Korbu-Gayong di episod akan datang... cewaaahhh... macam cerita bersiri la pulak...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.