Kahwin??

by 12/16/2010 08:54:00 PM 0 Pengkritik
Biler Bercakap Pasal Kahwin


Oh ya.. pic d atas xde kene mengena ngan ape yg aku nak type nanti.. ho3... neway, pic atas ni is my Kak Long wedding.. Biler cakap pasal kahwin... mesti orang akan tanye, (maybe la.. xsemestinya kot)..

- Sape Calonnya???
- Orang Ane???
- Anak Ke Bape???
- Bile Nak Kahwinnya???
- Katne Nak Kahwin???
- Apa Temanya???

N banyak gi... tapi ni sume sampingan je untuk pe yang akan ku ceritakan nanti... xde kene mengena pun ngan story yang aku nak bitau ni... click, n bace babak seterusnya...


Alkisahnye begini... Time nak anto adikku ke airport g Sarawak... tetiba masuk topik awek adikku yang merajuk... so ditanya lah aku... awek abang ane??? dah xde ker???

So... aku pun jawabla... lagi 3 tahun baru abang kahwin.. tunggu dapat keje dulu, n kumpul duet rm10k dalam setaun keje tu...

N Ni adalah gelagat keluargaku yang ada dalam kete waktu itu...

Ibu : Dah ada calon ker???
Aku : Xde g, nanti dulu... keje dulu...
Adikku : Apit nanti kenduri kahwin masak nasi ngan lauk ikan masin jer..
Aku : Abang wat standard je makan... ho3..
Opah : Nanti lambatle ibu kamu dapat cucu.
Opah Uda : 3 tahun lagi, dapatle kumpul RM30000...
Opah : Skang duet kahwin dah mahai (Sebut dalam loghat perak)
Ibu : Mak N Mak Uda jangan caya anak² Ama 2 ekor ni... diorang citer katun jer...


Begitulah kisahnye... nih pun bukan ayat sebenar yang digunakan semasa perbualan dalam kete, tapi bolehla... gurauan semata-mata... ho3...

putra87­™

Blogger - Engineer - Freelance Photographer

An Engineer, Lifestyle Blogger, A Freelance Photographer, Traveller, Food Hunter, and A Dad To Be.

0 Pengkritik:

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.